Jästbröd

Lantbröd recept

2014-05-21 19:25 #0 av: Gasoline

Lantbröd (1 bröd)

Ingredienser

5 dl vatten
25 gram jäst
1 msk salt
11 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special


  1. Smula jästen i en bunke, värm vattnet fingervarmt. Häll vattnet i bunken och rör ut jästen. 
  2. Tillsätt mjöl och salt, arbeta ihop en smidig och lite kladdig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme. 
  3. Knåda degen någon minut och tryck ut alla luftbubblor. Forma till en limpa och lägg på smord bakplåt/bakplåt med bakplåtspapper. 
  4. Låt jäsa under bakduk 45 min - 1 timme. 
  5. Sätt på ugnen på 200 grader.
  6. Grädda brödet långt ner i ugnen, ca 35 min. Låt svalna på galler med bakduk. 

Anmäl
2014-05-25 20:44 #1 av: Gasoline

Även om jag tyckte att det var gott så kommer nästa deg att innehålla mindre salt, lite för mycket salt för min smak.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.