Annons:
Etikettbakprat
Läst 1328 ggr
Gasoline
5/19/14, 8:20 PM

Knåda i bunke eller på bord

Nu kommer det en sådan här konstig fråga från en nyfiken brödbakare som precis hittat intresset för att baka eget bröd; Knådar ni ihop degen i bunke eller på bord? Jäser ni i bunke eller på bord?

Annons:
Kagamine
5/19/14, 8:25 PM
#1

Ja du, jag är inte jätteerfaren, men när min mor och min mormor bakar bröd så jäser de alltid i bunke och knådar på bänk.

Det kan vara fel sätt, eller rätt sätt, men jag tror att det bara är en smaksak 🙂

Lycka till med ditt brödbakande!

Gasoline
5/19/14, 8:28 PM
#2

#1 tack för ditt svar :-) Kan tillägga att jag menade ön ni knådar på bord eller i bunke innan första jäsning.

JontaK
5/19/14, 11:01 PM
#3

Knådar i bunke innan jäsning. Bakar ut rakt på köksbänken. Kära mor har ett klassisk bakbord som troligtvis är äldre än mina dryga 30 år, det ska jag tvinga av henne tänkte jag.

Jäser gör brödet i en rostfri bunke.

Intehärutandär
5/20/14, 7:45 AM
#4

Jag gör samma hemma som i bagerier jag varit i. Kör ihop den med maskin, ut på bordet och slår ut den ordentligt. Vila under bakduk. Slå ut igen och fördela på plåt. Vissa bröd delar man direkt och jäser. I bagerier har vi ju raskskåp. Hemma kan man använda ugn på 37 grader.

Upp till toppen
Annons: