Bakprat

Knåda i bunke eller på bord

2014-05-19 20:20 #0 av: Gasoline

Nu kommer det en sådan här konstig fråga från en nyfiken brödbakare som precis hittat intresset för att baka eget bröd;

Knådar ni ihop degen i bunke eller på bord?
Jäser ni i bunke eller på bord?

Anmäl
2014-05-19 20:25 #1 av: Kagamine

Ja du, jag är inte jätteerfaren, men när min mor och min mormor bakar bröd så jäser de alltid i bunke och knådar på bänk.

Det kan vara fel sätt, eller rätt sätt, men jag tror att det bara är en smaksak Glad

Lycka till med ditt brödbakande!

Anmäl
2014-05-19 20:28 #2 av: Gasoline

#1 tack för ditt svar :-)

Kan tillägga att jag menade ön ni knådar på bord eller i bunke innan första jäsning.

Anmäl
2014-05-19 23:01 #3 av: JontaK

Knådar i bunke innan jäsning. Bakar ut rakt på köksbänken. Kära mor har ett klassisk bakbord som troligtvis är äldre än mina dryga 30 år, det ska jag tvinga av henne tänkte jag.

Jäser gör brödet i en rostfri bunke.

Anmäl
2014-05-20 07:45 #4 av: Snovit79

Jag gör samma hemma som i bagerier jag varit i. Kör ihop den med maskin, ut på bordet och slår ut den ordentligt. Vila under bakduk. Slå ut igen och fördela på plåt. Vissa bröd delar man direkt och jäser. I bagerier har vi ju raskskåp. Hemma kan man använda ugn på 37 grader.

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.