Vetebröd, kakor och söta bakverk

Vetedeg med surdeg

2014-03-28 21:08 #0 av: Madelone

Hej alla.

Jag har hittat ett recept på bullar med vetesurdeg i. Tänker försöka hinna med och testa det en dag. Men jag är så nyfiken på det så jag undrar om någon har testat det? hur dom va och smakade i så fall? och om det skiljer sej väldigt från vanliga bullar. :)

Anmäl
2014-03-30 16:43 #1 av: balkongodlare

Menar du kanelbullar? Jag har bakat kanelbullar med vetesurdeg (ingen jäst) och de blev riktigt bra. De fick jäsa över natten och blev luftiga och goda, med väldigt mycket smak. Jag antar att om surdegen inte är pigg nog så kan de bli kompakta. Något gram jäst i degen borde minska risken för det.

Anmäl
2014-03-30 20:27 #2 av: Madelone

mena bullar. Är ingen jäst i. bara surdeg..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.