Annons:
Etikettbakprat
Läst 1774 ggr
nylanders
2014-02-07 09:38

Hjälp med misslyckat semmelbak!

Ja nu satte jag igång med att baka semmelbullar här på morgonen och dum som jag är kollar jag inte i förväg upp att jag har tillräckligt med alla ingredienser.

När jag rört i allt, smält smör mjölk jäst osv och är ifärd med att röra i mjölet så upptäcker jag att det saknas 2-3 dl mjöl.

Nu står en alldeles för lös deg på jäsning.

Jag bor tyvärr långt från affärer utan bil och körkort. Min sambo kan fixa mjöl när han slutat jobbet men det är först efter 16.30 jag får mjölet då.

Hur blir det att låta degen stå så länge? Tror ni det går att röra i resterande mjöl så sent och få till semmelbullar? Eller är det bara att ge upp redan nu och kasta degen?

Annons:
Intehärutandär
2014-02-07 10:07
#1

Du har inget annat mjöl hemma ? Degen får inte jäsa för länge om man inte kalljäst den. Då dör den.

nylanders
2014-02-07 10:09
#2

Nej jag har inget mer mjöl hemma tyvärr. Nu har den jäst från 9.30 i rumstemp. Kan jag ställa den i kylen och kalljäsa nu?

Usch vad jag känner mig klantig :(

Intehärutandär
2014-02-07 10:14
#3

Prova att ställa den kallt och vik in mer mjöl och starta jäsprocessen sakta. Blir det inget bra, så har Du förhoppningsvis lärt dig att läsa receptet först och plocka fram allt först. :)

Intehärutandär
2014-02-07 16:48
#4

Hur fick det ?

nylanders
2014-02-07 18:09
#5

Det gick bättre än förväntat faktiskt Jag trodde det var kört men det blev rätt okej! :)

Intehärutandär
2014-02-08 15:35
#6

Det var bra Du inte gav upp. :)

Annons:
Upp till toppen
Annons: