Surdegsbröd

Surdegsbröd som får "fötter" i ugnen

2014-02-05 12:20 #0 av: Scilla

Jag har kommit igång med surdegsbakandet igen efter en lång "mammaledighet". Har börjat baka med hjälp av autolys istället för bearbetning av degen så processen är lite annorlunda än jag är van.
Jäser brödet i bakkorgar med handduk i i kylen över natten och brödet blir jättefint och gott med stora hål i. Men, när det reser sig i ugnen så får det liksom "fötter", de reser sig i botten. Vad kan det bero på? Borde jag snitta djupare? Jäsa längre? Det är som om botten på bröden har lättare att expandera än toppen.

Anmäl
2014-02-10 10:03 #1 av: DesK

Vet inte, men kanske har din ugn ojämn värme. Testa med ditt eget förslag att snitta djupare och använda fallande ugnstemperatur.

Désirée

Anmäl
2014-02-10 10:56 #2 av: solveig.blomqvist@hotmail.com

Hej

Har du något bra recept på surdeg så vore jag tacksam

Solan

Anmäl
2014-02-10 10:57 #3 av: solveig.blomqvist@hotmail.com

Hej igen

Jag menar så klart recept på surdegsbröd

Sorry för min klantighet

Solan

Anmäl
2014-02-10 12:48 #4 av: DesK

Titta i gruppen surdegsbröd till vänster Glad

Désirée

Anmäl
2014-02-11 10:29 #5 av: Snovit79

Har brödet jämt med porer?

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-02-17 19:38 #6 av: Scilla

Jag har provat att spänna brödet lite när jag lagt upp det på plåten från jäskorgen och snittat lite djupare och då har det blivit mycket snyggare!

Anmäl