Annons:
Etikettbakprat
Läst 1180 ggr
Intehärutandär
1/1/14, 2:54 PM

Populärt att baka 2013?

Min syn på "nyheter" inom bakandet är den ihållande LCHF-trenden, som gett fler glutenfria bröd innehållandes mandelmjöl, kokosmjöl, hela fröer, bär, ägg etc. 

Ett väldigt populärt bröd som jag sett lite varstans är "fröknäcket"

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl deodoriserat kokosfett
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt

Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt..

Recept hämtat från Åse.

Annons:
Upp till toppen
Annons: