Finska rispiroger.
Kallas också Karelska piroger. Har länge tänkt att baka sådana för dom är ganska dyra att köpa, men trodde att det var svårt. Nu blev det äntligen av och det var inte alls svårt. Använde det här receptet: http://www.alltommat.se/recept/Karelska-piroger-1259
Jag äter dom inte med ägg som en del gör, utan jag smälter smör i en stekpanna, lägger i pirogen och lägger tre skivor ost på. När undersidan fått lite färg, så vänder jag pirogen utan att osten trillar av, och steker tills osten fått färg och smält fast i pirogen. Jättegott tycker jag. Så här blev dom:
Låter jätte gott. Mums!
Jo, och det är ett bra sätt att bli av med grötris som man kanske har nu efter jul.
Nu blev jag jättesugen på piroger ju 😃
Brukar värma mina i micron och ha på smör och salt eller smör, socker och kanel…så gott!
~mikkan