Miss i receptet
Jag drog ut ett recept på ett honungsbröd i brytbrödsform. Jag är ingen höjdare på att baka men jag har fått lusten att vilja baka både bröd och bakverk. Jag gör som det står helt enkelt.
Iaf så började jag att blanda ingredienser. Blanda ner jästen med mjölken. Sen i med resten av ingredienserna i omgångar. Men inser att i ingredienslistan står det matolja men ej i beskrivningen. Ringer mamma och frågar när jag skall ha i matoljan. Hon har typ aldrig bakat bröd så hon visste inte men hon undrade om jag värmt mjölken. Nej det har jag så klart inte för det står ju inte att jag skulle göra det.
Nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra men jag hällde allt spad i en kastrull och värmde till fingervarmt. Vet inte ens om det funkar eller om det var rätt gjort.
Har jag förstört brödet nu? (Har inga fler ägg att göra om satsen).
Medarbetare på Anhörig.
Man kan baka med både ljummet och kallt degspad, så det blir nog ett bra bröd 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det är ingen fara, som #1 säger så spelar degspadet ingen roll, så länge det inte är för varmt. Det är sockret (sirap, honung) som gör att jästen börjar verka.
Det viktigaste i ett bröd med degspad och jäst är just att jästen är upplöst ordentligt. Resten har inte så stor roll. I bageriet slänger vi i allt på en gång och kör igång blandaren. Men hemma brukar det oftast stå att man ska värma degspadet först, ha i socker/salt och matfett - sedan torrvarorna.
Du får uppdatera oss om resultatet.