Bakprat

Bröd i brödform?

2013-09-25 19:12 #0 av: Gasoline

Hur hittar man recept på bröd i brödform?

Vad söker man på?

Har ni några bra recept?

Anmäl
2013-09-25 21:47 #1 av: DesK

Formbröd är nog enklast att söka på Glad Annars kan man ju baka de flesta limporna i form Glad Så säg vad för bröd du vill baka, så kan vi nog tipsa dig Glad

Désirée

Anmäl
2013-09-26 07:26 #2 av: Gasoline

Ok, ska söka lite själv men har ni några tips så mottages det tacksamt :-D

Törs hete baka brödet i form om det inte står i receptet. Är ganska ny på att baka matbröd.

Jag söker ett bröd som bakas i form och som är gott även kallt (många bröd blir hårda och tråkiga att äta kalla, tex scones).
Gärna ett bröd utan filmjölk och sirap, men inget krav. Har provat med filmjölk och sirap förut och gillade inte den konstigt söta/surasmaken, men det kan lika gärna vara en dålig erfarenhet och kan tänka mig att prova igen.

Anmäl
2013-09-26 13:02 #3 av: Snovit79

Du kan baka de flesta bröd i form, enda skillnaden från att göra en limpa och lägga den i form är att Du bestämmer formen på brödet.

Franskbröd, kavring, mörkt bröd som består av mest hela frön, frukt eller nötter, limpa osv. 

Jag brukar göra ett bröd som heter Latmajas bröd om jag är lat. Som bara rörs ihop och trycks ut i ugnsplåt och jäser i ugnen. Vi skär det i rutor och har till soppa t ex.

Kan lägga ut recept senare vid önskan.

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2013-09-26 19:37 #4 av: Gasoline

#3 ja, det låter intressant. Jag får experimentera lite med brödformen helt enkelt :-D

Hittade detta recept som jag funderar på att prova, men ska byta ut den torkade frukten mot något annat då varken jag eller sambon gillar detta. Men receptet låter intressant :-D obs: texten nedan är direktkopierad från Icas "delnings meddelande"

Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

Gå till adressen nedanför för att se hela receptet
http://www.ica.se/recept?recipeid=5196

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.