Kalljäsa baguetter?
Kan man kalljäsa surdegsbaguetter?
Såg dessutom häromdagen ett bröd som kalljästs i 2 dagar. Är detta onödigt eller genialiskt?
Visst kan man kalljäsa srdegsbaguetter. I princip kan alla sorters degar med bagerijäst och /eller surdeg kalljäsas. Har aldrig testat att jäsa så länge i kyl, men det funkar nog också, testa! 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#1 Toppen! Hoppas på extra saftiga baguetter med en riktigt djupt och härlig skorpa! Något jag inte tycker man får till med vanlig baguettedeg. Måste vara surdegen som gör det! Upplever i allmänhet att surdegsbröd får en mycket bättre skorpa, godare dessutom😎
#3 Vi? Nu blir jag nyfiken, har du bageri månne tro. Jag vill lära mig av creme de la creme och tar gärna emot tips för att baka RIKTIGA baguetter! 😍 Bilden ser ju alldeles för ljulivg ut, riktig skorpa och härlig jäsning!