Annons:
Etikettsurdegsbröd
Läst 2881 ggr
[Aquelegia]
9/24/13, 2:57 PM

Kalljäsa baguetter?

Kan man kalljäsa surdegsbaguetter?

Såg dessutom häromdagen ett bröd som kalljästs i 2 dagar. Är detta onödigt eller genialiskt?

Annons:
DesK
9/24/13, 3:33 PM
#1

Visst kan man kalljäsa srdegsbaguetter. I princip kan alla sorters degar med bagerijäst och /eller surdeg kalljäsas. Har aldrig testat att jäsa så länge i kyl, men det funkar nog också, testa! 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Aquelegia]
9/24/13, 7:59 PM
#2

#1 Toppen! Hoppas på extra saftiga baguetter med en riktigt djupt och härlig skorpa! Något jag inte tycker man får till med vanlig baguettedeg. Måste vara surdegen som gör det! Upplever i allmänhet att surdegsbröd får en mycket bättre skorpa, godare dessutom😎

ElisabethSvensson
9/25/13, 8:35 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

På det här viset bakar vi baguetter med kalljäsning, fast utan surdeg då. Blir väldigt goda 🙂

[Aquelegia]
9/26/13, 1:00 AM
#4

#3 Vi? Nu blir jag nyfiken, har du bageri månne tro. Jag vill lära mig av creme de la creme och tar gärna emot tips för att baka RIKTIGA baguetter! 😍 Bilden ser ju alldeles för ljulivg ut, riktig skorpa och härlig jäsning!

Upp till toppen
Annons: