Surdegsbröd

Min första vildjäst

2013-07-31 21:26 #0 av: Evahelene

Nu har det skett! Äntligen kom jag mig för att göra vildjäst! Tummen upp

Jag gick efter Martin "Pain de Martin" Johanssons recept med torkade aprikoser. Blandade ihop den igår och den bor i skåpet ovanför kylen nu. Än har det inte hänt något som syns, men det kommer nog... Håll tummarna för att det lyckas är ni snälla! Det är såååå spännande!Tummen upp

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2013-07-31 22:55 #1 av: DesK

Åh vad kul! Glad Jag håller tummarna, men det går säkert bra! Glad

Désirée

Anmäl
2013-08-01 10:11 #2 av: MonisN

Spännande! Jag håller både tummar och tårLer

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2013-08-01 22:47 #3 av: Evahelene

Nu har det bildats skum, så det går åt rätt håll iaf Glad

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2013-08-01 23:02 #4 av: MonisN

Alltid jobbigt innan man ser några tecken på liv. Men nu har du fått det, så det kommer att bli kalas!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2013-08-06 18:52 #5 av: Evahelene

YESSSS! Skrattar

Det bidde en riktigt bra vildjäst! Jag "fegade" en aning och gjorde det första "steget" med dubbelt så mycket vildjäst än vad som stod i receptet....visade sig att det var enorm kraft i jästen, så det var bara att fortsätta dubbla allt. Vilket i steg 3 ledde till att hushållsassistensens bunke var för liten... Förlägen

Ett gott matbröd står nu på svalning och en bulldeg ska strax bakas ut till kanelbullar. Inte så värst bra dag att baka på dock, det är 24 grader i skuggan ute och i köket är det just nu 31,4...Kämpar

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2013-08-06 19:30 #6 av: MonisN

Bara att gratulera till en bra jästGlad Hoppas nu att brödet är så gott som du förväntar dig, vilket jag tror. Martins recept brukar vara jättegoda.

Jag har aldrig bakat bullar på vildjäst, berätta gärna hur dom blir Glad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2013-08-10 16:04 #7 av: Evahelene

Brödet blev bra. Kanelbullar och butterkaka (fylld med vaniljkräm och hemgjord hasselnötsmassa) blev jättebra! Degen blev så seg så den var nästan svår att kavla ut, men det gillar jag skarpt! Nästa gång jag gör pizza så kommer jag att använda vildjästen! Guben och jag gillar tunn-tunn pizzabotten och risken att det går hål i degen/bottnen  är minimal...om man inte har maximal otur Skämtar

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.