Annons:
Etiketterpizzapajerpiroger
Läst 4386 ggr
mizuki
2013-06-27 13:58

Lite smalare pajdeg - utan kesella, ägg eller dyl.

Jag har märkt att väldigt många "smala" pajdegar innehåller exempelvis kesella, ägg eller yoghurt. Inget fel i det, men personligen tycker jag att kesella-pajdegar kan kännas lite väl syrliga ibland. Jag har gett upp det här med kesella och ägg i pajdegar och gör nu en på hederligt gammalt smör. Visst blir den inte lika saftig som en vanlig pajdeg, men jag har bjudit på pajer med denna deg flera gånger och det har varit uppskattat ändå. Själv gör jag ofta paj som vardagsmat och då kan det ju vara bättre att lägga krutet på fyllningen istället. ;) 50 g smör 1/2 dl vatten 2,5 dl dinkelmjöl eller vetemjöl 2 krm salt Förgrädda 10-12 minuter, i mitten av ugnen, 200 grader.

Annons:
DesK
2013-06-27 22:03
#1

Låter som ett bra recept 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: