Surdegsbröd

Allra första surdegen

2013-06-15 10:14 #0 av: deen

Måste erkänna att jag inte är någon mästerbagare direkt, har på min höjd svängt ihop ett par scones och limpor under åren. Jag har dock aldrig vågat mig på surdeg, för jag har trott det var för avancerat för mig, men efter att ha läst på här kände jag mig modig nog att ta steget och pröva.Tummen upp

Nu är min första surdegsgrund klar, och den verkar vara helt ok! Nu ska jag bara våga baka på den också.Skämtar

Anmäl
2013-06-15 18:09 #1 av: DesK

Grattis och välkommen in i surdegsträsket! Skrattar Ser finfint ut, har du gjort den på råg? Vad tänker du baka?

Désirée

Anmäl
2013-06-16 16:45 #2 av: deen

Tackar! Skrattar Den är gjord på grovt rågmjöl, efter det här receptet. Bubblig, lite fluffig och luktar nästan festlokal, det känns rätt i alla fall!Skämtar Jag kunde inte bestämma mig för vad att baka, så den vilar i kylen just nu.Skäms Tror jag måste läsa recept här och få inspiration först!

Anmäl
2013-06-17 10:28 #3 av: [Tassy]

Grattis till en bästa bak-vän! Jag kunde inte baka innan jag provade surdegsbak!


Anmäl
2013-06-17 13:57 #4 av: deen

Tack, vad kul! Då kanske jag också lyckas nu!Skrattar

Tror jag har kommit på vad jag ska göra, det får bli lite uppdatering med bild sen om allt går bra.

Anmäl
2013-06-26 07:02 #5 av: deen

Åh, det gick ju bra att baka, MonisNs recept användes till premiären! Jag klantade mig lite, glömde köpa jäst och hade bara vanligt vetemjöl, så jag halverade receptet men hade samma mängd surdeg, så fick frallorna jäsa en extra stund. De blev faktiskt bulliga och luftiga i alla fall! Hade i solrosfrön och pumpakärnor istället för russin och valnötter, men det blev gott ändå.

Lycka är att äta eget bröd till frukost!Skrattar

Anmäl
2013-07-04 14:25 #6 av: MonisN

#5 Grattis till finfina bullar! Man behöver ingen vanlig jäst om man har en bra surdeg och lite tålamod då bara surdeg behöver lite extra jästidLer

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2013-07-04 19:33 #7 av: deen

Tack! Det gick mycket bättre än jag trott, även om bröden blev lite sneda och vinda.Oskyldig Ja, jag märkte att de pös upp ordentligt ändå, men gav dem ju som sagt lite mer tid. Toppenrecept som var lätt att improvisera runt!

Anmäl
2013-07-04 21:48 #8 av: MonisN

Jag gör dessa bröden ganska ofta just för att dom är lätta. Jäste du dom i kylen över natten?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.