Surdegsbröd

Ammoniakdoft

2013-05-30 17:30 #0 av: chamytas

Hej! Varför började min rågsurdeg plötsligt lukta ammoniak? Har haft den i några månader, haft den i kyl och matat varje vecka och bakat på den med gott resultat. Har även en vetesurdeg men den doftar gott. Är det farligt att använda? Blir det äckligt eller fungerar det bara inte?

Anmäl
2013-05-30 18:18 #1 av: DesK

Det kan bli så ibland, inte farligt, men testa att ta fram den och mata den flera gånger. Då bör ammoniaklukten försvinna Glad

Désirée

Anmäl
2013-07-15 01:15 #2 av: Al3xandra

Det hände för mig också, jag vågade inte använda den utan slängde den istället. Typiskt nu när jag läste att jag bara behövde mata den :). Nåja goda bröd tar sin tid, vad gör väl ett par dagar hit eller dit!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.