Annons:
Etiketterrådtips
Läst 1103 ggr
CatchFatch
5/21/13, 4:23 PM

Kommer börja gråta snart!

Hej, jag bakar mitt första egna bröd just nu och jag tror jag kommer bryta ihop snart! 😕
Jag har vispat hur länge som helst med degkrokarna för att få en smidig deg men degen är fortfarande lika degig och seg och jobbig fast att jag haft i cirka 3-5 deciliter mjöl! Nyss så sket jag i att fortsätta vispa så nu ska den stå och jäsa men tror ni att den kommer bli superdålig sen när jag ska ha in den i ugnen på grund av att jag inte orkade vispa mer? 😕

Känner mig totalt värdelös just nu 😕

Min blogg med olika tips & trix, fakta och råd för små husdjur!
http://catchfatch.bloggplatsen.se

Annons:
DesK
5/21/13, 7:00 PM
#1

Förmodligen skulle du behöva tillsätta lite mer mjöl, men en kladdig deg kan ge ett riktigt luftigt och bra bröd! 🙂  Om du är rädd för att degen ska flyta ut för mycket, så lägg den i en smord form. Tror inte att det blir ett dåligt bröd 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

VildaVittra
5/22/13, 1:50 AM
#2

3-5 dl mjöl låter extremt lite om det är en hel sats på tex ett paket jäst.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

CatchFatch
5/22/13, 12:43 PM
#3

Brödet blev bra iaf 😛
Men tack för svar 😃

#2 Jag menade extra 😉 Det skulle vara 1,1 liter mjöl men jag kan ha tagit för lite för jag tappade bort mig vid ca 5dl för då tog jag 2dl rågmjöl och skulle sen fortsätta med vetemjöl men hade som sagt glömt hur många jag tagit då 😛

Min blogg med olika tips & trix, fakta och råd för små husdjur!
http://catchfatch.bloggplatsen.se

Upp till toppen
Annons: