Råd & tips

Namn på skorpa?

2013-03-18 13:06 #0 av: Mantissa

Vi bakade idag en ny sorts skorpa med soltorkade tomater, basilika, parmesanost och oraffinerat havssalt. Den blev jättegod, men vad fasen ska man kalla den? Kan ju inte skriva hela den där harrangen på etiketternaFunderar

Anmäl
2013-03-18 13:14 #1 av: DesK

Kryddskorpa kanske Funderar

Désirée

Anmäl
2013-03-18 13:38 #2 av: Mantissa

hm, ja, njaa

kan tillägga att vi i skorpsortimentet har chokladskorpor, nötskorpor, saffransskorpor, mumma skorpor. Så ett namn i den linjen (kort o koncist) skulle vara guld. Kryddskorpa känner jag själv inte att det riktigt klickar med just denna skorpa.

Anmäl
2013-03-18 13:42 #3 av: DesK

Italiensk skorpa? Svårt det här!

Désirée

Anmäl
2013-03-18 13:42 #4 av: Mantissa

Håller med!

Anmäl
2013-03-18 13:44 #5 av: Mantissa

Jag hade en tanke på typ provencal skorpa, men jag vet för lite om vad "provencal" innebär för att våga sätta det som namn!

Anmäl
2013-03-18 13:50 #6 av: DesK

Nja det tror jag inte, men Medelhavsskorpa kanske skulle funka Glad

Oxfilé Provencale är trots sitt namn en svensk rätt. Det är helstekt oxfilé, skivad och lagd på potatisskivor och gratinerad med ett ört- och vitlökssmör.

Désirée

Anmäl
2013-03-18 13:53 #7 av: Mantissa

fast när jag läser om det så tycker jag det stämmer rätt okej endå: http://www.mediterrasian.com/cuisine_of_month_provence.htm

jag ska ta med båda alternativen till bagarna, det är de som har sista ordet:)

Tack för hjälpen! (och är det någon annan som kommer på ett pangbra förslag så släng gärna in det här vet jag!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.