Surdegsgrund och processer

Mata surdeg lite?

2012-12-16 20:04 #0 av: [Aquelegia]

Om jag bara vill mata surdegen lite så den håller sig vid liv hur gör jag då?

Är det grovt eller finmalt rågmjöl som används?

Varit i sjukdimma några veckor så har inte funnit koncentrationen att läsa på allt om surdeg Skäms

Juste skall meddela såklart att Desks suris nu även intagit min bakstuga!

Anmäl
2012-12-16 22:58 #1 av: [Tassy]

ekologiskt rågmjöl matar jag med. Står inget om grovt eller fint.

Den lilla skvätten du har kan du underhållsmata med 2 matskedar rågmjöl och en halv deciliter vatten. Glad


Anmäl
2012-12-16 23:02 #2 av: [Aquelegia]

#1 Har inget ekologiskt hemma, tror du det funkar med icke ekologiskt för denna gången? Vill mata upp den så jag kan ta 100gram för bak senare i veckan och ha kvar ens kvätt för vidare matning. Men just nu vill jag inte "bakmata" den då jag inte vet än när orken infinner sig.Tungan ute

Anmäl
2012-12-17 08:47 #3 av: DesK

Det går bra med fint eller grovt rägmjöl. Normalt matar jag min rågsur med fint rågmjöl som vanligen inte är ekologiskt.

Désirée

Anmäl
2012-12-17 11:27 #4 av: [Aquelegia]

#3 Åh vad bra orkar inte bära hem tunga mjölpåsar just nu och alltid skönt att kunna använda det man har hemma. Har fint oekologiskt rågmjöl så det får det bli Skrattande

Anmäl
2012-12-17 12:10 #5 av: [Tassy]

Och skulle nåt bli tok vet du var du kan hämta mer :)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.