Bröd hjälp sökes!
Jag har börjat göra mitt eget bröd, godare och billigare än det man köper men jag har två problem med det och det är att när det står i ugnen så spricker det nästan alltid på sida uppe vid och när jag ska skära upp det så smular det nästa alltid sjukt mycket och går sönder lätt. Jag vet inte vad jag gör för fel och skulle bli glad om någon här kunde hjälpa mig med detta.
Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism
Lägg gärna in receptet du följer så kanske det blir lättare att svara (jag kan tyvärr inte hjälpa dock, är för okunnig själv)
Om du snittar bröden på ovansidan med en vass kniv innan du sätter in dem i ugnen så får degen plats att växa under gräddningen och spricker inte på sidorna.
Hur länge knådar du degen? Om man inte knådar tillräckligt, så glutentrådarna blir långa och sega, så blir brödet smuligt. Ett annat sätt är att låta det jäsa länge, över natten i kyl/sval till exempel.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade