Fototråd - surisar
Nu är jag nyfiken på era surisar! Hur ser dom ut? Hur bor dom? Fram med kamerorna gott folk!
Visk visk det finns STORA burkar på loppis, i andrahandsbutiker och på det stora varuhuset som föddes i mörkaste Småland
Återkommer med bild, så snart jag hittar nån eller när jag fått låna kameran
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jo normalt sett brukar jag alltid se stora fina burkar lite varstans, men nu är det som förgjort! Men det börjar dyka upp nu igen, säkert lagom till jul.
Min ena suris bor i en gammal glasburk som det varit snabbkaffe i en gång i tiden.
Den andra i en annan vacker glasburk.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Mina surisar bor för det mesta långt ned i svaldelen av kylen. Dagen innan jag tänker baka tar jag fram dem och häller upp cirka hälften av burkens innehåll i en plastbunke, fyller på med varmt (cirka 40 grader) vatten och det mjöl som grundsuren innehåller. Så här kan det då se ut
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag glömmer hela tiden att ta en bild
Ska just gå och mata, och pyssla, tar med kameran!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här är mina privata slöfockar.
Vetesuren vill i alla fall ge sken av att ha viss aktivitet när hen är nymatad.. men det lugnar sig inom ett par timmar.
Här har ni andrapriset i surslöhet!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Och här är alla kategoriers största sur-slöfock, Rågsuren!
Hen försöker inte ens! Nymatad, omrörd och ompysslad. Bubblor visar sig, men det tar låång tid och de är inte många. Så död är den inte.
Varför vill de inte aktivera sig!!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Vetesuren är ju aktiv, men rågen har nog sin skönhetssömn! Har du provat mitt schema?
Japp,har matat enligt schema, händer inget mer än så varken på bänken eller över kylen, eller i avstängd ugn.. Funderar på om de helt enkelt MÅSTE bo i ugnen med lampan på.
Vetesuren är sån bara närmaste timmen efter matning, sen går den ner i samma inaktiva läge som rågsuren.. Den jäser inte upp en deg!
Jag funderar, tanken slog mig just att visst kan det vara problem att få bröd att jäsa när det är och precis har varit åska? Är det pga att det är mycket ozon i luften? Vi har en luftrenare, en sån ozongenerator.. kan den störa tro..?
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Vilka tjuriga surisar du har! Tror du får mata på enligt schemat några veckor så de blir kraftiga. Om din renare och generator stör är svårt att säga, men det känns lite långsökt. Har du fått bra surisar tidigare?
Nä, aldrig. De har alltid uppfört sig så. De gånger jag försökt baka på bara surdeg så jäser de inte alls. Men surisarna ger bra smak och den där lagrade/syrade känslan som de ska, men jag behöver alltid jäst för att de ska jäsa upp.
Ska vara noga med matningar, och se om de skärper i hop sig.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Prova att ha locket på glänt när du matat så det kommer in lite mer goa och nyttiga bakterier
Ok, det ska bli. Just nu har jag locket på, men inte åtdraget.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade