Surdegsgrund och processer

HJÄLP trasig glasburk!

2012-11-23 18:00 #0 av: Nanna70

HJÄLP!Skrikandes Glasburken som jag har min rågsurdegsgrund i gick just sönder när jag blandade om med en rostfri sked. Så nu vågar jag inte använda den tror jag, kan ju vara glasbitar i?

Nu undrar jag - kan jag mata en del av vetesurdegsgrunden med rågmjöl så det blir en rågsurdegsgrund?

Annars måste jag ju börja om från början med rågsurenRynkar på näsan

Anmäl
2012-11-24 08:43 #1 av: DesK

Usch vad trist! Kanske skulle du kunna sila din surdegsgrund. Det går utmärkt att mata på ensurdegsgrund med vilket mjöl som helst, om man är konsekvent så får man till slut en surdegsgrund med bara det valda mjölet.

Désirée

Anmäl
2012-11-24 09:31 #2 av: Nanna70

Ja det var trist. Jag provade att sila först men det gick inte så bra tyvärr.

Jag som hade fått en så bubblig och fin surRynkar på näsan Så nu har jag slängt den.

Jag gjorde så i går kväll att jag tog över 100 gram av min vetesur till en annan burk. Sedan matade jag den med 30 gram rågmjöl och 70 gram vatten. Jag gör samma sak i kväll. Om det inte blir någon fart på den så kan jag ju alltid göra en ny rågsur Flört

Det tar ju inte så många dagar. Jag får ta nya tag!Cool

Dessutom har jag ju vetesuren som jag ska baka på idag för första gången. Jag ska baka med ett urklippsrecept. Det heter Solhagas lantbröd och innehåller vetesur, grahamsmjöl, vetemjöl special och honung.

Ska man mata vetesuren några timmar innan bakningen? För nu är den inte så bubblig precis?

Anmäl
2012-11-24 10:00 #3 av: DesK

Innan man bakar ska man alltid mata sin surdeg dagen före, eller på morgonen och sen baka på kvällen.

Désirée

Anmäl
2012-11-24 10:54 #4 av: Nanna70

Så om jag matade i går kväll, så kan jag baka direkt på fm. idag?Glad

Anmäl
2012-11-24 11:03 #5 av: DesK

Japp! Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-24 11:13 #6 av: Nanna70

OK, tack!Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.