Surdegsbröd

Skorpan på surdegsbröden

2012-11-17 06:24 #0 av: Marinas Mix

Jag tycker den blir alldeles för hård. Jag vill ha en mittemellen skorpa och DesK kom med några tips och nu på morgonen googlade jag för att se om jag kunde hitta flera bra tips och ett av dem jag hittade måste jag testa.

Kommer från den här bloggen.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-17 14:54 #1 av: MonisN

För mig kan skorpan aldrig bli för hård, bara för bränd. Det sitter så mycket god smak i skorpan Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-11-17 15:54 #2 av: [Tassy]

Jag tycker också om det där sega och goda, men min käke har dåliga dagar så ibland är mjukare att föredra, så jag tassar i tråden i hopp om tips och råd. Glad


Anmäl
2012-11-17 15:58 #3 av: Marinas Mix

Testade det där med vatten ien långpanna, men någonstans under gräddningen när jag sänkt temperaturen, råkade jag komma åt vredet, så det blev ganska så mörka bröd, men skorpan blev lite mjukare.

Sedan blötte jag bakhanduken och la över direkt de kommit ur ugnen, kanske det hjälpte också?

 

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-17 17:12 #4 av: MonisN

#3 Om du vill ha mjukare skorpa ska du inte sätta in vatten i ugnen eller vädra den mot slutet av gräddningen. Vattnet har man för att skorpan ska bli knaprigare.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-11-17 23:39 #5 av: Anterrabae

Skorpan mjuknar om man förvarar brödet i plastpåse.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-19 16:55 #6 av: pyromanen

När jag bakar mitt danska surdegsrågbröd så brukar jag vira in det i ett tygstycke direkt när det kommer ur ugnen. Det får svalna insvept i tyget och sen när det blir kvällen och brödet är kallt så lägger jag brödet (fortfarande inpackat i sitt tyg) i en kraftig plastpåse över natten.  Nästa dag kan är det klart att börja äta på och brödet får ligga i plastpåse utan tyg resten av tiden.


Anmäl
2012-11-19 17:02 #7 av: [Tassy]

Av någon knepig anledning fick jag en ovanligt mjuk skorpa på brödet när jag råkade grädda det för länge på hög temperatur och kortare tid på längre temperatur. Det var alldeles som om det stängdes in mer fukt i brödet som sedan mjukade upp ytan. Kan det stämma eller är jag helt ute i det blå?


Anmäl
2012-11-19 17:06 #8 av: Marinas Mix

Ja nu blev jag också nyfiken.

Har ju försökt med att pensla med vatten direkt bröden kommer från ugnen och täcka över dem med en fuktig bakhandduk.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.