Surdegsbröd

Varför mata i bunke?

2012-11-09 23:30 #0 av: [Tassy]

Varför ska man ta ut surisen och mata i separat bunke?

Är det av hygienskäl, eller för att undvika risk att det bubblar över, eller vad handlar det om?

Jag förstår om man matar 1 gång i veckan att det behöver göras rent, men jag matar min deg lite varje dag just nu. Kan jag mata rakt i burken varannan dag iallafall för att spara på lite jobb? Hur strikt ska man vara?


Anmäl
2012-11-10 06:39 #1 av: Marinas Mix

Tack Tassy, också nyfiken

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-10 09:43 #2 av: DesK

Det går utmärkt att mata surisen i burken. Glad Anledningen till att jag föreslår att man ska mata surisen i separat bunke är för att jag själv har så mycket surdeg i min burk så där kan jag inte mata den Tungan ute

Désirée

Anmäl
2012-11-10 10:57 #3 av: [Tassy]

Åh så bra Skrattande


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.