Annons:
Etikettbakprat
Läst 5073 ggr
DesK
11/8/12, 10:46 AM

Senast bakade #20

Nu är den förra tråden lång, så vi fortsätter här med att berätta vad vi bakar! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Anterrabae
11/8/12, 3:58 PM
#1

Trampar så jag får den med mig, även om jag inte bakat än ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Tassy]
11/8/12, 7:28 PM
#2

Här vankas kolakakor och mer bröd! Kakorna är till mig själv, och brödet ska få bli gåva. Skrattande

DesK
11/8/12, 7:34 PM
#3

Tassy du är en härmis! FlörtCoolTyst

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Tassy]
11/8/12, 7:38 PM
#4

Haha, man blir som man umgås (stackars dig DesK, som precis umgåtts med mig SkrattandeSkrattandeSkrattande)!

Anterrabae
11/8/12, 7:46 PM
#5

Tycker inte det låter som stackars faktiskt! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
11/8/12, 9:40 PM
#6

Skriver så jag inte tappar bort den.

Annons:
Chieko
11/9/12, 10:43 AM
#7

Råkade läsa slutet av andra tråden så här före frukost. Så nu måste jag ju baka mig lite fruostbröd! Har hembakt i frysen men det är inte samma sak som nybakat… Ska leta lite recept här, blir antingen scones eller något liknande snabbt.

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Emo
11/9/12, 11:25 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Jag försökte baka några surdegslimpor, med det blir visst fåglarna som får glädje av dem.

Här är några inte helt misslyckade limpor. Mest vetemjöl och bara lite rågmjöl.

Hasse gillade dem, så då var de lyckade.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Marinas Mix
11/9/12, 12:36 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

ja,ja tjata inte här kommer bilden på min första suris. Med valnötter och solroskärnor. Mycket mumsigt

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

[Aquelegia]
11/9/12, 3:33 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

Mandelfrallor med linfrön är klara, nu är det kryddiga kolakaor på gång, eller ja skall bara läggas på plåten och förhoppningsvis gräddas till perfektionism! Cool Jag bränner ALLTID småkakorså önska mig lycka tillSkrattande

[Tassy]
11/11/12, 8:10 PM
#11

Håller på med en surdegslimpa som innehåller rostade solfrosfrön. Bild kommer så småningom Skrattande

Anterrabae
11/11/12, 8:44 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Har bakat pizza ikväll, blev så sugen efter allt pizzaprat. överväger även de däringa kolakakorna som inte blivit av än. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Tassy]
11/11/12, 9:34 PM
#13

Mums Ida! Skicka genast en slice med brödbandet, så skickar jag kolakakor tillbaka Skrattande

Annons:
Anterrabae
11/11/12, 10:05 PM
#14

Slajsar på väg!*packar och skickar med expressbud*

Kolakakorna kan du få med nästa vagn, så kan vi bytas! Flört Mina står i ugnen och har just börjat dofta fantastiskt! Ja, timer är ställd Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
11/11/12, 10:16 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

På svalning!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Emo
11/11/12, 10:19 PM
#16

#12 Den ser god ut och det gör kakorna i #15 också.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anterrabae
11/11/12, 10:22 PM
#17

Tack!

Får jag skryta lite med och säga att det är första gången någonsin som jag bakar småkakor! FörvånadSkrattande Förutom havreflarn och kokostoppar, som görs lite nu och då.

Eller när jag tänker efter så har jag nog testat glutenfritt någon gång, och misslyckats.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

jagga-ewe
11/11/12, 11:18 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#18

Senast bakade här är en misslyckad sockerkaka med krokofanter. Jo, det verkar ha funkat med krokosarna, men den förbonkade kakan fastnade nåt så inni i formen. Trots att jag "bröat" så noga med kokos. Jag hade bara bregott att smöra med, skyller på det. Tog ingen "efter-bild" på haveriet, men bjuder på en bild på smeten med krokofanter i. :D

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Emo
11/12/12, 6:56 AM
#19

#18 Smaken är ju ändå det viktigaste - och vad gör det om bakverket blir trasigt. Det ska ju ändå tuggas. Skrattande

Om man sen lär sig av misslyckanden, så är det ändå bra.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

[Tassy]
11/14/12, 1:49 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

Varsågoda! Dinkelpizza med suris!

Annons:
[TrevorS]
11/14/12, 6:14 PM
#21

#18. Trodde det var rakblad först, såg sedan att det inte var det. Glad

Anterrabae
11/14/12, 6:42 PM
#22

#20, *sitter fint och räcker vacker tass* och ber om en bit på brödbandet!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Aquelegia]
11/14/12, 11:10 PM
#23

#20 Men vad i? Jisses vad det var fart på din ugn Skrattande Ska hämta min del av surisen efter helgen om det är ok? Då är jag mer hemmavid och hinner med en surdeg!

Idag bakade jag tyska kokostoppar. Har svårt för svenska med smör i då jag har svårt för att tugga kokos men i dom tyska som påminner mer om maränger med kokos i blir kokosen så krispig att man slipper tugga som en idisslare hihi

[Tassy]
11/15/12, 12:38 AM
#24

#23 Absolut, har matat upp den så det finns en rejäl slatt att ta utav. Glad

anise
11/15/12, 7:42 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

Åh va gott med Pizza..måste nog testa surdegspizza i helgen..Har blivit helt fast i surisbakande..nu på morgonen gjorde jag mitt första Levianbröd..GladHar satt en ny fördeg igen.om dom blir bra ska dotra få lite nybakt bröd…

Tag vara på ditt liv,det går inte i repris

Anterrabae
11/16/12, 2:34 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

Vilka fina bröd anise! De ser riktigt mumsiga ut!

Igår bakade jag supergoda tunnbröd!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

anise
11/16/12, 3:31 PM
#27

Tack IdaGladDom var helt okej,jag är ju inte så van med surdegsbröd än,dom vart lite kompakta.Men det är bara och träna förr eller senare får man väl kläm på detTungan uteMen va mumsigt med tunnbröd.har du en vedeldad ugn? Det är så gott,vi var och bakade hos en som håller i kurser..min gubbe hade världens svung när han skickade in bröden i ugnen,som den värsta pizzabagaren med brödspaden i högsta hugg….

//Anita

Tag vara på ditt liv,det går inte i repris

Annons:
[Tassy]
11/18/12, 2:24 PM
#28

2 nya surdegsbröd på jäsning nu! Skrattande kramp i armarna haha, tur det är lång jästid Cool

Anterrabae
11/18/12, 2:46 PM
#29

kavlar och gräddar tunnbröd för fullt Cool

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Tassy]
11/18/12, 6:19 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#30

Surisar med rostade solroskärnor

DesK
11/18/12, 6:21 PM
#31

Tassy de ser supergoda ut! Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Tassy]
11/18/12, 6:23 PM
#32

Min hemlighet är att glömma dom tio minuter för länge på den högre värmen, men de känns supermjuka så jag hoppas jag slipper cement Tyst

Drog av den tiden på den lägre gräddningstemperaturtiden, tror du dom är klara? vad kan jag förvänta mig? Skäms

Marinas Mix
11/18/12, 6:35 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#33

Och här kommer mina bakade "citroner"

Någon som vill ha receptet?

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

[Tassy]
11/18/12, 6:39 PM
#34

Provade brödet, det blev godast hittils!

#33 ja tack Glad

Annons:
Marinas Mix
11/18/12, 6:49 PM
#35

Då slänger jag upp det omedelbums.Skrattande För så goa kakor måste ju andra också få smaka

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

[Tassy]
11/21/12, 1:41 PM
#36

Nu ska jag inviga Hercules med ett bullbak! Skrattande

Emo
11/21/12, 1:47 PM
#37

Lycka till, Tassy!

Då får vi se resultatet senare.Glad

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

jagga-ewe
11/21/12, 11:16 PM
#38

Nyss färdig med bakandet av bananhjärtan, hjärtformade muffins med banan, solroskärnor och kokos. Har inte smakat dem än, men de ser fina ut och luktar väldigt gott!

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

[Tassy]
11/22/12, 9:32 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#39

Bullarna blev katastrof, haha! Provade receptet som följde med i bruksanvisningen, anade uggor i mossen och kapade mjölmängden till hälften, hjälpte icke, fick cementkakor. Till råga på det blev dom så salta att tungan krullade sig, men dom blev iallafall fina att titta på. Skäms Nej hädanefter återgår jag till kokboken/recept jag hittar här!

jagga-ewe
11/23/12, 11:24 PM
#40

Bakat frukt- och nötlimpa från Coops julreceptbroschyr som finns i butikerna. Massor godsaker i, men landar ändå hyffsat i energivärde. Jag kan äta en macka iallafall. Glad Spar det till frukost imorron.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Emo
11/24/12, 7:06 AM
#41

#39 Vackra är de åtminstone. Skådebröd.Flört

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Annons:
Marinas Mix
11/24/12, 4:35 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#42

Dagens godsak

med solroskärnor, aprikos och valnötter.

Och blandat grovt rågmjöl/grahamsmjöl och vetemjöl.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Nanna70
11/24/12, 7:58 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#43

Ljust surdegsbröd "Solhaga" står nu på svalning.

Titta gärna in på min Blogg: www.annasnyablogg.blogg.se

Med vänlig hälsning,

Anna

DesK
11/24/12, 8:05 PM
#44

#43 Wow, så tjusiga bröd! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Nanna70
11/24/12, 10:30 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#45

Tack! 😃 Nu har jag skurit upp några skivor av brödet och det smakar fantastiskt gott. Uppskattat även av familjen. Detta måste jag göra igen.

Titta gärna in på min Blogg: www.annasnyablogg.blogg.se

Med vänlig hälsning,

Anna

MonisN
11/24/12, 11:42 PM
#46

#45 Grattis till fina limporTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


jagga-ewe
11/25/12, 12:17 AM
#47

Ikväll bakade vi mördegsgömmor med hjortronsylt och chilisylt.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

[TrevorS]
12/1/12, 11:58 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#48

Hemmabakat vetefritt bröd, hemmagjord veggo-ost och hemmagjord inlagd ättiksgurka, kan det bli godare frukost? Skrattande

Annons:
jagga-ewe
12/1/12, 12:46 PM
#49

Fetaostscones igår, blev väl söta av honungen. Och en mjuk pepparkaksrulltårtebotten, som ska bli rulltårtad ikväll.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

[Tassy]
12/2/12, 6:37 PM
#50

Har precis matat fart i surisen, i morgon blir det brödbak!

DesK
12/2/12, 6:40 PM
#51

Jag bakade ett vetesurdegsbröd med solroskärnor till dagens soppa. Imorgon blir det något bröd med rågsurdegen Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Marinas Mix
12/2/12, 6:45 PM
#52

Håller på med omgång nummer 2 nu, kanske lite väl sent. Det blir solroskärnor, valnötter och rivna morötter

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

jagga-ewe
12/3/12, 8:10 AM
#53

Bakade två bikarbonatbröd igår, ett vört och ett fruktbröd. Sen bakade jag även en apelsin- och kokoskaka samt egna ballerinakakor med kokos i.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

[Tassy]
12/3/12, 8:10 PM
#54

Blev soporna som fick dagens brödbak. Degen jäste inte ett skvatt på bara suris, vilket jag i och för sig kunde ana eftersom det inte är raketfart i suren. Jästen skulle vara fräsh i några dagar till, men hepp. Inget att göra åt.

Marinas Mix
12/4/12, 6:21 AM
#55

Bakade surisar med valnötter/solroskärnor och rivna morötter igår.

Jag vetSkrattande Älskar valnötter och solroskärnor.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Annons:
[Tassy]
12/4/12, 9:44 PM
#56

Nu äntligen fick jag till mitt surisbröd, och ett gäng kolakakor! Glad

[Tassy]
12/4/12, 10:47 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#57

Och så en bild på efterkälken.

jagga-ewe
12/4/12, 11:18 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#58

Bakat ytterligare två plåtar ballerinor, attans deg som aldrig tar slut! Men nu är det bara ett litet hörne kvar, så imorrn blir de klara. Då ska det bara kletas nougat på dem oxo. Bifogar en bild på de första som gjordes i söndags. Ballerinafötter.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Emo
12/5/12, 6:33 AM
#59

Så flitiga ni är och så många fina nya idéer.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

[Tassy]
12/5/12, 6:24 PM
#60

#58 Vad söta!

Här vankas det surdegspizza Tungan ute

MonisN
12/5/12, 10:08 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#61

#60 Vad gott med surdegspizza! Jag har ingen vetesur så jag kan inte baka det Gråter

Jag har inte kunnat eller haft tid att baka på några veckor, men idag blev det i alla fall riktigt bröd! Surdegsfrallor Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Tassy]
12/5/12, 10:28 PM
#62

#61 Va, skulle det inte gå med rågsur menar du? Det har då jag missat totalt. Tungan ute

Annons:
jagga-ewe
12/5/12, 10:43 PM
#63

Idag bakade jag en ny experimentlimpa med bikarbonat. Snöskottarlimpa blev det, för den slängdes ihop snabbt för att komma ut o skotta. Får se imorrn om den blev nåt god.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

MonisN
12/6/12, 10:52 AM
#64

#62 Det går säkert med rågsur, men känns inte som det passar i pizzadeg. Har du provat? Det kanske inte alls är fel som jag tror!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Tassy]
12/6/12, 1:14 PM
#65

#64 Jo jag äger bara rågsur, och min pizza blev då mumsig bägge gångerna Flört

MonisN
12/6/12, 5:53 PM
#66

#65 Å vad bra, då vet jag att det blir gott även med rågsur Skrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Tassy]
12/6/12, 5:58 PM
#67

Japp, det blir kalasbra! Visst smakar det inte köpe-pizza, men godare blir det! Cool

Nu är förvisso rågsuren jag fick av DesK otroligt mild och god i smaken, kanske det spelar roll också förstås.

[Aquelegia]
12/6/12, 9:15 PM
#68

Kan ju tipsa er alla som bakar pizza själv att, har ni någon som har stenugn. Tvinga er till en liten stund vid denna för pizzorna vi gjorde när vi var små är utan undantag dom godaste jag ätit. Stenugnssmaken saknar jag enormt mycket i surdegsbröd men framförallt hemmagjord pizza! Min kära moder har kvar sin ugn så den skall jag skoningslöst utnyttja någon dag i vinter!

Idag bakade jag vanliga frallor men kunde såklart inte hålla mig ifrån att blanda i rågmjöl! Pyntade med linfrö och en med pumpafrö.

Dessa kommer avsmakas imorgon till frukost. Man ser ju fram emot frukost lite mer med hembakt!

Sedan skulle jag bakat chocolat chip cookies men hamnade på chokladkakorrecept, mina absoluta favoritkakor och hembakta blev det godaste kakorna någonsin!

[Tassy]
12/7/12, 5:56 PM
#69

Tjosanhoppsan, mitt i bullbaket tog mjölet slut Tyst eeeh, ops! Nu får vi se vart detta slutar! Jag som hade tänkt baka bröd också. Hum.

Annons:
Marinas Mix
12/7/12, 6:12 PM
#70

Då klår jag dig Tassy, när mitt brödbak hade ca fem minuter kvar i ugnen ringer killen och ska leverera min nya spisSkrattande

Så nu ska jag bränna av ugnen och diska plåtarna INNAN jag kan testa nya ugnen

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

[Tassy]
12/7/12, 7:26 PM
#71

#70 Lycka til med nya ugnen! Skrattande

Bullarna blev kalasbra (tror jag, har ej hunnit smaka).

jagga-ewe
12/10/12, 8:09 AM
#72

Senast bakade är blåbärsmuffins. De fick en konstig brun färg när de var klara, trollen gissade på chokladmuffins och kanelmuffins. Inuti var de dock lila och fina, inget fel på smaken heller. Luriga muffins helt enkelt!

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

[Tassy]
12/10/12, 8:57 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#73

Bullarna blev helt okej! Lite snål på fyllningen bara, men det är en annan historia Flört

[Tassy]
12/10/12, 8:59 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#74

Ett gäng nygräddade tofflor Tungan ute

[Tassy]
12/10/12, 9:00 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#75

Här syns färgskillnaden, gräddade två plåtar samtidigt (i vanlig ugn).

MonisN
12/10/12, 9:04 PM
#76

Åh vad gott det ser ut Tassy! Vill ha…. Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
[Tassy]
12/10/12, 9:09 PM
#77

*skickar en toffla med brödbandet* Tungan ute återkommer med smakrapport

DesK
12/10/12, 9:11 PM
#78

Tassy de ser smarriga ut. :p Sitter fint o räcker vacker tass, skickar du lite med brödbandet till mig då?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Tassy]
12/10/12, 9:14 PM
#79

Självklart Dessan Tungan ute

jagga-ewe
12/10/12, 10:05 PM
#80

Just nu står det en form med nytt bikarbonatsbröd i ugnen. Denna gång med oliver och fetaost ihop med linfrön. Vi får väl se hur det blir, om familjen väljer knäckebröd o köpelimpa istället. Maken är inte så glad i oliver, men trollen gillar det.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

MonisN
12/10/12, 10:24 PM
#81

Avslöjad! Dessan skriver med Paddan!! SkrattandeSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Tassy]
12/11/12, 12:10 AM
#82

Japp, jag ser det också utöver att jag redan visste det Cool

Tofflorna blev supergoda! Trots gubbens mulna varningar om att det minsann var svårt att baka sånt bröd. SLutade med att han satte i sig en hel toffla till maten Skrattande

Marinas Mix
12/11/12, 5:06 AM
#83

Invigde nya ugnen igår och bakade en mumsig kanelkaka med russin och honung.

Tyvärr missade jag lite på slutet, så den gick i delar när jag stjälpte upp den på gallret, men god var den. Och vad sjutton då, den ska ju ändå skivas och ätas upp, inte delta i någon skönhetstävlingSkrattande

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Annons:
jagga-ewe
12/11/12, 8:17 AM
#84

Brödet igår får väl enkel biljett till "misslyckat-tråden". Efter två timmar var det fortfarande kladdigt som attans. Då orkade jag inte vänta ut det längre, så det fick stå kvar på eftervärme i ugnen. Lyfte ur det ur formen mha plåtpappret och lät det stå utan form. Var ändå lite mjukt o kletigt i botten när jag tog ut det idag. Får skära i det och proväta ikväll, men jag tvivlar på ätbarheten. Så jag tog upp köpebröd ur frysen, lika bra att falla till föga. Hinner inte baka nåt nytt idag.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

DesK
12/11/12, 8:27 AM
#85

Mona, japp, det gjorde jag och jag låg i sängen och läste min första e-bok på den också CoolSkrattande

Jagga-Ewe nu är jag visserligen inte alls bra på att baka med bikarbonat eller bakpulver, men jag har läst och hört att en del bröd av den typen behöver vila, inlindad i bakduk, minst ett dygn, innan man kan skära i det. Så avvakta till ikväll med att kolla hur det är Glad

Annars är det alltid kul med bilder till mysslyckat-tråden Flört

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

jagga-ewe
12/11/12, 9:07 AM
#86

DesK: Skära är en sak, men det ska inte vara kletigt när man sticker i det. Det var det här. Översta lagret av degen var som en skorpa som gick att ta av, under där var det bara kladd. Efter två timmar. Tycker nåt borde ha hänt. Men vi får se ikväll, JAG kanske kan äta det. Mer osäker på resten av familjen…

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

DesK
12/11/12, 9:10 AM
#87

Aha var det så kladdigt, ja då är det nog tveksamt om det går att äta!

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

jagga-ewe
12/11/12, 9:30 AM
#88

Mmm, vi får se ikväll… Annars blir det ett nytt försök, utan oliver, i veckan.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

MonisN
12/11/12, 8:07 PM
#89

Idag fick jag äntligen bakat första satsen franska pepparkakor! Hoppas det finns några kvar till Lucia…

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


jagga-ewe
12/12/12, 1:00 PM
#90

Det rackarns brödet blev ju gott! Det var degigt och stabbigt, men smakade fantastiskt bra. Måste göra bröd med oliver igen, fast inte lika många nästa gång.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Annons:
MonisN
12/12/12, 11:11 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#91

Lussebak idag!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Emo
12/13/12, 7:24 AM
#92

#91 Vackra!

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Marinas Mix
12/14/12, 6:52 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#93

Luktar riktigt gott i mitt kök nu. Plockade just ut ett par vörtbröd ur ugnen. Hoppas de smakar lika gott som de luktar.

De blev inte så fina, men vad spelar det för roll? De ska ju ändå ätas uppFlört

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Marinas Mix
12/14/12, 8:21 PM
#94

Kunde INTE låta bli utan tog ett par små skivor och det smakade utmärkt, så detta recept kommer att utnyttjas fler gånger.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Anterrabae
12/14/12, 10:18 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#95

I dag blev det frallor, med durumvete. Mycket goda, och uppskattade även av dottern. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
12/14/12, 11:04 PM
#96

Ida, jag skulle kunna ge nästan vad som helst för en sån fralla nu! Så gott det ser ut, och vilken fin form du fått på dom Tungan uteTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
12/14/12, 11:12 PM
#97

Skickar ett par med brödbandet! De var goda, och ja formen blev väldigt lyckad. Lyckades nypa in bra spänningar i dem. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
MonisN
12/14/12, 11:41 PM
#98

Tack jag tar gärna några med bandetSkrattande Hänger du på recepet också?OskyldigKyss

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


jagga-ewe
12/14/12, 11:45 PM
#99

Dagens bakande blev Stompa som visade sig vara vanvettigt goda. Jag kavlade och stortrollet stekte. Lär göras fler gånger.

Gjorde även ett försök med skumtomtefudge utan choklad. Den blev inte så rosa men nog så god. Men kanske inte kan räknas som "bakad" då den bara kokats på spisen.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anterrabae
12/14/12, 11:56 PM
#100

Klart jag skickar receptet också, men du kanske vill ha det här med Flört

Hoppas det smakar!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
12/15/12, 12:01 AM
#101

Tack, lägg gärna in recepet här om du villKyss Dom var väldans goda, tack så mycketTungan uteFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
12/15/12, 12:09 AM
#102

Tyckte jag med, passade ypperligt med sylta och rödbetor Skrattande (man får ju välja variant på sylta som man tycker, veggo eller med kött)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Emo
12/15/12, 7:22 AM
#103

Så fina bröd och bullar ni gör. De ser så goda ut - och är visst det också.Glad

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

DesK
12/15/12, 10:22 AM
#104

Fina bröd ja! GladDags för ny tråd! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: