Senast bakade #20
Nu är den förra tråden lång, så vi fortsätter här med att berätta vad vi bakar!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Trampar så jag får den med mig, även om jag inte bakat än ;)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här vankas kolakakor och mer bröd! Kakorna är till mig själv, och brödet ska få bli gåva.
Tassy du är en härmis!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Haha, man blir som man umgås (stackars dig DesK, som precis umgåtts med mig )!
Tycker inte det låter som stackars faktiskt!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Skriver så jag inte tappar bort den.
Råkade läsa slutet av andra tråden så här före frukost. Så nu måste jag ju baka mig lite fruostbröd! Har hembakt i frysen men det är inte samma sak som nybakat… Ska leta lite recept här, blir antingen scones eller något liknande snabbt.
/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus
Jag försökte baka några surdegslimpor, med det blir visst fåglarna som får glädje av dem.
Här är några inte helt misslyckade limpor. Mest vetemjöl och bara lite rågmjöl.
Hasse gillade dem, så då var de lyckade.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
Håller på med en surdegslimpa som innehåller rostade solfrosfrön. Bild kommer så småningom
Har bakat pizza ikväll, blev så sugen efter allt pizzaprat. överväger även de däringa kolakakorna som inte blivit av än.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Mums Ida! Skicka genast en slice med brödbandet, så skickar jag kolakakor tillbaka
Slajsar på väg!*packar och skickar med expressbud*
Kolakakorna kan du få med nästa vagn, så kan vi bytas! Mina står i ugnen och har just börjat dofta fantastiskt! Ja, timer är ställd
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#12 Den ser god ut och det gör kakorna i #15 också.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
Tack!
Får jag skryta lite med och säga att det är första gången någonsin som jag bakar småkakor! Förutom havreflarn och kokostoppar, som görs lite nu och då.
Eller när jag tänker efter så har jag nog testat glutenfritt någon gång, och misslyckats.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Senast bakade här är en misslyckad sockerkaka med krokofanter. Jo, det verkar ha funkat med krokosarna, men den förbonkade kakan fastnade nåt så inni i formen. Trots att jag "bröat" så noga med kokos. Jag hade bara bregott att smöra med, skyller på det. Tog ingen "efter-bild" på haveriet, men bjuder på en bild på smeten med krokofanter i. :D
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
#18 Smaken är ju ändå det viktigaste - och vad gör det om bakverket blir trasigt. Det ska ju ändå tuggas.
Om man sen lär sig av misslyckanden, så är det ändå bra.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
#18. Trodde det var rakblad först, såg sedan att det inte var det.
#20, *sitter fint och räcker vacker tass* och ber om en bit på brödbandet!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#20 Men vad i? Jisses vad det var fart på din ugn Ska hämta min del av surisen efter helgen om det är ok? Då är jag mer hemmavid och hinner med en surdeg!
Idag bakade jag tyska kokostoppar. Har svårt för svenska med smör i då jag har svårt för att tugga kokos men i dom tyska som påminner mer om maränger med kokos i blir kokosen så krispig att man slipper tugga som en idisslare hihi
#23 Absolut, har matat upp den så det finns en rejäl slatt att ta utav.
Vilka fina bröd anise! De ser riktigt mumsiga ut!
Igår bakade jag supergoda tunnbröd!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tack IdaDom var helt okej,jag är ju inte så van med surdegsbröd än,dom vart lite kompakta.Men det är bara och träna förr eller senare får man väl kläm på detMen va mumsigt med tunnbröd.har du en vedeldad ugn? Det är så gott,vi var och bakade hos en som håller i kurser..min gubbe hade världens svung när han skickade in bröden i ugnen,som den värsta pizzabagaren med brödspaden i högsta hugg….
//Anita
Tag vara på ditt liv,det går inte i repris
2 nya surdegsbröd på jäsning nu! kramp i armarna haha, tur det är lång jästid
kavlar och gräddar tunnbröd för fullt
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tassy de ser supergoda ut!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Min hemlighet är att glömma dom tio minuter för länge på den högre värmen, men de känns supermjuka så jag hoppas jag slipper cement
Drog av den tiden på den lägre gräddningstemperaturtiden, tror du dom är klara? vad kan jag förvänta mig?
Provade brödet, det blev godast hittils!
#33 ja tack
Då slänger jag upp det omedelbums. För så goa kakor måste ju andra också få smaka
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Nu ska jag inviga Hercules med ett bullbak!
Lycka till, Tassy!
Då får vi se resultatet senare.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
Nyss färdig med bakandet av bananhjärtan, hjärtformade muffins med banan, solroskärnor och kokos. Har inte smakat dem än, men de ser fina ut och luktar väldigt gott!
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Bullarna blev katastrof, haha! Provade receptet som följde med i bruksanvisningen, anade uggor i mossen och kapade mjölmängden till hälften, hjälpte icke, fick cementkakor. Till råga på det blev dom så salta att tungan krullade sig, men dom blev iallafall fina att titta på. Nej hädanefter återgår jag till kokboken/recept jag hittar här!
Bakat frukt- och nötlimpa från Coops julreceptbroschyr som finns i butikerna. Massor godsaker i, men landar ändå hyffsat i energivärde. Jag kan äta en macka iallafall. Spar det till frukost imorron.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
#39 Vackra är de åtminstone. Skådebröd.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
#43 Wow, så tjusiga bröd!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#45 Grattis till fina limpor
Ikväll bakade vi mördegsgömmor med hjortronsylt och chilisylt.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Fetaostscones igår, blev väl söta av honungen. Och en mjuk pepparkaksrulltårtebotten, som ska bli rulltårtad ikväll.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Har precis matat fart i surisen, i morgon blir det brödbak!
Jag bakade ett vetesurdegsbröd med solroskärnor till dagens soppa. Imorgon blir det något bröd med rågsurdegen
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Håller på med omgång nummer 2 nu, kanske lite väl sent. Det blir solroskärnor, valnötter och rivna morötter
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Bakade två bikarbonatbröd igår, ett vört och ett fruktbröd. Sen bakade jag även en apelsin- och kokoskaka samt egna ballerinakakor med kokos i.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Blev soporna som fick dagens brödbak. Degen jäste inte ett skvatt på bara suris, vilket jag i och för sig kunde ana eftersom det inte är raketfart i suren. Jästen skulle vara fräsh i några dagar till, men hepp. Inget att göra åt.
Bakade surisar med valnötter/solroskärnor och rivna morötter igår.
Jag vet Älskar valnötter och solroskärnor.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Nu äntligen fick jag till mitt surisbröd, och ett gäng kolakakor!
Bakat ytterligare två plåtar ballerinor, attans deg som aldrig tar slut! Men nu är det bara ett litet hörne kvar, så imorrn blir de klara. Då ska det bara kletas nougat på dem oxo. Bifogar en bild på de första som gjordes i söndags. Ballerinafötter.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Så flitiga ni är och så många fina nya idéer.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
#58 Vad söta!
Här vankas det surdegspizza
#60 Vad gott med surdegspizza! Jag har ingen vetesur så jag kan inte baka det
Jag har inte kunnat eller haft tid att baka på några veckor, men idag blev det i alla fall riktigt bröd! Surdegsfrallor
#61 Va, skulle det inte gå med rågsur menar du? Det har då jag missat totalt.
Idag bakade jag en ny experimentlimpa med bikarbonat. Snöskottarlimpa blev det, för den slängdes ihop snabbt för att komma ut o skotta. Får se imorrn om den blev nåt god.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
#62 Det går säkert med rågsur, men känns inte som det passar i pizzadeg. Har du provat? Det kanske inte alls är fel som jag tror!
#64 Jo jag äger bara rågsur, och min pizza blev då mumsig bägge gångerna
#65 Å vad bra, då vet jag att det blir gott även med rågsur
Japp, det blir kalasbra! Visst smakar det inte köpe-pizza, men godare blir det!
Nu är förvisso rågsuren jag fick av DesK otroligt mild och god i smaken, kanske det spelar roll också förstås.
Kan ju tipsa er alla som bakar pizza själv att, har ni någon som har stenugn. Tvinga er till en liten stund vid denna för pizzorna vi gjorde när vi var små är utan undantag dom godaste jag ätit. Stenugnssmaken saknar jag enormt mycket i surdegsbröd men framförallt hemmagjord pizza! Min kära moder har kvar sin ugn så den skall jag skoningslöst utnyttja någon dag i vinter!
Idag bakade jag vanliga frallor men kunde såklart inte hålla mig ifrån att blanda i rågmjöl! Pyntade med linfrö och en med pumpafrö.
Dessa kommer avsmakas imorgon till frukost. Man ser ju fram emot frukost lite mer med hembakt!
Sedan skulle jag bakat chocolat chip cookies men hamnade på chokladkakorrecept, mina absoluta favoritkakor och hembakta blev det godaste kakorna någonsin!
Tjosanhoppsan, mitt i bullbaket tog mjölet slut eeeh, ops! Nu får vi se vart detta slutar! Jag som hade tänkt baka bröd också. Hum.
Då klår jag dig Tassy, när mitt brödbak hade ca fem minuter kvar i ugnen ringer killen och ska leverera min nya spis
Så nu ska jag bränna av ugnen och diska plåtarna INNAN jag kan testa nya ugnen
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
#70 Lycka til med nya ugnen!
Bullarna blev kalasbra (tror jag, har ej hunnit smaka).
Senast bakade är blåbärsmuffins. De fick en konstig brun färg när de var klara, trollen gissade på chokladmuffins och kanelmuffins. Inuti var de dock lila och fina, inget fel på smaken heller. Luriga muffins helt enkelt!
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Åh vad gott det ser ut Tassy! Vill ha….
*skickar en toffla med brödbandet* återkommer med smakrapport
Tassy de ser smarriga ut. :p Sitter fint o räcker vacker tass, skickar du lite med brödbandet till mig då?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Självklart Dessan
Just nu står det en form med nytt bikarbonatsbröd i ugnen. Denna gång med oliver och fetaost ihop med linfrön. Vi får väl se hur det blir, om familjen väljer knäckebröd o köpelimpa istället. Maken är inte så glad i oliver, men trollen gillar det.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Avslöjad! Dessan skriver med Paddan!!
Japp, jag ser det också utöver att jag redan visste det
Tofflorna blev supergoda! Trots gubbens mulna varningar om att det minsann var svårt att baka sånt bröd. SLutade med att han satte i sig en hel toffla till maten
Invigde nya ugnen igår och bakade en mumsig kanelkaka med russin och honung.
Tyvärr missade jag lite på slutet, så den gick i delar när jag stjälpte upp den på gallret, men god var den. Och vad sjutton då, den ska ju ändå skivas och ätas upp, inte delta i någon skönhetstävling
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Brödet igår får väl enkel biljett till "misslyckat-tråden". Efter två timmar var det fortfarande kladdigt som attans. Då orkade jag inte vänta ut det längre, så det fick stå kvar på eftervärme i ugnen. Lyfte ur det ur formen mha plåtpappret och lät det stå utan form. Var ändå lite mjukt o kletigt i botten när jag tog ut det idag. Får skära i det och proväta ikväll, men jag tvivlar på ätbarheten. Så jag tog upp köpebröd ur frysen, lika bra att falla till föga. Hinner inte baka nåt nytt idag.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Mona, japp, det gjorde jag och jag låg i sängen och läste min första e-bok på den också
Jagga-Ewe nu är jag visserligen inte alls bra på att baka med bikarbonat eller bakpulver, men jag har läst och hört att en del bröd av den typen behöver vila, inlindad i bakduk, minst ett dygn, innan man kan skära i det. Så avvakta till ikväll med att kolla hur det är
Annars är det alltid kul med bilder till mysslyckat-tråden
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
DesK: Skära är en sak, men det ska inte vara kletigt när man sticker i det. Det var det här. Översta lagret av degen var som en skorpa som gick att ta av, under där var det bara kladd. Efter två timmar. Tycker nåt borde ha hänt. Men vi får se ikväll, JAG kanske kan äta det. Mer osäker på resten av familjen…
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Aha var det så kladdigt, ja då är det nog tveksamt om det går att äta!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Mmm, vi får se ikväll… Annars blir det ett nytt försök, utan oliver, i veckan.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Idag fick jag äntligen bakat första satsen franska pepparkakor! Hoppas det finns några kvar till Lucia…
Det rackarns brödet blev ju gott! Det var degigt och stabbigt, men smakade fantastiskt bra. Måste göra bröd med oliver igen, fast inte lika många nästa gång.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
#91 Vackra!
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
Luktar riktigt gott i mitt kök nu. Plockade just ut ett par vörtbröd ur ugnen. Hoppas de smakar lika gott som de luktar.
De blev inte så fina, men vad spelar det för roll? De ska ju ändå ätas upp
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Kunde INTE låta bli utan tog ett par små skivor och det smakade utmärkt, så detta recept kommer att utnyttjas fler gånger.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
I dag blev det frallor, med durumvete. Mycket goda, och uppskattade även av dottern.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ida, jag skulle kunna ge nästan vad som helst för en sån fralla nu! Så gott det ser ut, och vilken fin form du fått på dom
Skickar ett par med brödbandet! De var goda, och ja formen blev väldigt lyckad. Lyckades nypa in bra spänningar i dem.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tack jag tar gärna några med bandet Hänger du på recepet också?
Dagens bakande blev Stompa som visade sig vara vanvettigt goda. Jag kavlade och stortrollet stekte. Lär göras fler gånger.
Gjorde även ett försök med skumtomtefudge utan choklad. Den blev inte så rosa men nog så god. Men kanske inte kan räknas som "bakad" då den bara kokats på spisen.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Klart jag skickar receptet också, men du kanske vill ha det här med
Hoppas det smakar!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tack, lägg gärna in recepet här om du vill Dom var väldans goda, tack så mycket
Tyckte jag med, passade ypperligt med sylta och rödbetor (man får ju välja variant på sylta som man tycker, veggo eller med kött)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Så fina bröd och bullar ni gör. De ser så goda ut - och är visst det också.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
Fina bröd ja! Dags för ny tråd!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.