Färdig surdeg
Finns en diskussion om detta, men hittar den inte just nu. Det kom iallafall fram att denna surdegen är en "död" deg som endast ger lite (om inte obefintlig) smak.
Här är tråden om den färdiga surdegen.
Jag fick en burk "surdeg" av ett företag när den kom ut, men jag hann aldrig använda den innan den blev för gammal. Lika bra var nog det, för jag hade nog blivit besviken då den inte har tillstymmelse av jäskraft hur mycket man än matar den. Känns som en meningslös produkt. Det var verkligen en äcklig konsistens på den också.
Testade också, var inget spännande om man säger så. Bättre göra egen surdeg om jag ska vara ärlig.
Jag gör surdeg på vatten och vetemjöl, ganska så lös i sin konsistens. För att reta den så få den en nypa brunt rörsocker, den vaknar verkligen.
Efter några dygn gör jag eller frun smakligt matbröd.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland