Annons:
Etikettjästbröd
Läst 2259 ggr
dragabol
2012-09-19 08:40

Baugette Recept

Har aldrig startat en tråd innan - hoppas det funkar Glad

Baugetter på mitt vis

50 gram jäst
5 deciliter vatten
1/2 deciliter olja
Salt
ca 12 deciliter vetemjöl
ca 2 deciliter majsmjöl

Arbeta samman, jäs 30 minuter.
Baka ut med majsmjöl på bordet, tvinna, låt jäsa 30 minuter och pensla med ägg och strö lite flingsalt över!

250 grader i cirka 15 minuter – låt kallna / svalna utan bakduk, mums!

Kerstin

Moderator edit: För att synskadade ska kunna läsa på sina skärmar så har jag skrivit ut dina förkortningar. /Mona

"Man ska inte ta livet så allvarligt ~ man kommer ändå inte levandes ifrån det"

Annons:
DesK
2012-09-20 10:58
#1

Trevligt recept! Glad Får jag fråga varför du använder majsmjöl på bakbordet?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

dragabol
2012-09-24 20:51
#2

Jag hade det hemma och gillar strukturen och att det blir en annan färg, använder mer och mer majsmjöl och provar i allt möjligt Glad

"Man ska inte ta livet så allvarligt ~ man kommer ändå inte levandes ifrån det"

[Aquelegia]
2012-09-24 21:13
#3

Åh tack äntligen vad jag väntat på receptet ^^

Hyrrokkin
2012-09-26 16:20
#4

Spännande med majsmjöl, det har jag aldrig testat. Vore kul att prova någon gång. :)

[Jasså]
2012-11-09 09:54
#5

En fundering bara: Det står salt i receptet, ska det vara en viss mängd i degen, eller är det flingsaltet som man strör över sist som menas?

DesK
2012-11-09 10:01
#6

#5 Det ska vara salt i degen, de flesta matbrödsrecept innehåller salt Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
[Jasså]
2012-11-09 11:10
#7

Men hur mycket salt?

DesK
2012-11-09 11:12
#8

Cirka 1/2 matsked Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Jasså]
2012-11-09 11:17
#9

Tackar.

MonisN
2012-11-09 18:37
#10

Ett bra utgångsmått för saltmängden i bröd är 20 gram per kilo mjöl.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Aquelegia]
2012-11-22 10:07
#11

Undrar nu i utbakandets stund vad för majsmjöl detta receptet kräver ? Är det polenta som menas då? Har en sådan påse hemma finmalt för inte menas väl majsstärkelse?

Anterrabae
2012-11-28 21:23
#12

#11 Jag skulle tippa att det varken är polenta eller stärkelsen utan just majsmjöl. Risenta har majsmjöl, precis som de har ris- soja- och bovetemjöl med mera.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Aquelegia]
2012-11-28 21:26
#13

#12 Tog finmalet polenta och funkade utmärkt blev spröda och baguettiga baguetter Glad Trots att jag inte kunde låta bli att smyga in rågmjölSkäms

Annons:
Anterrabae
2012-11-28 21:27
#14

Trevligt! Då vet vi att det funkar! Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: