Jästbröd

Baugette Recept

2012-09-19 08:40 #0 av: dragabol

Har aldrig startat en tråd innan - hoppas det funkar Glad

Baugetter på mitt vis

50 gram jäst
5 deciliter vatten
1/2 deciliter olja
Salt
ca 12 deciliter vetemjöl
ca 2 deciliter majsmjöl

Arbeta samman, jäs 30 minuter.
Baka ut med majsmjöl på bordet, tvinna, låt jäsa 30 minuter och pensla med ägg och strö lite flingsalt över!

250 grader i cirka 15 minuter – låt kallna / svalna utan bakduk, mums!

Kerstin

 

Moderator edit: För att synskadade ska kunna läsa på sina skärmar så har jag skrivit ut dina förkortningar. /Mona

Anmäl
2012-09-20 10:58 #1 av: DesK

Trevligt recept! Glad Får jag fråga varför du använder majsmjöl på bakbordet?

Désirée

Anmäl
2012-09-24 20:51 #2 av: dragabol

Jag hade det hemma och gillar strukturen och att det blir en annan färg, använder mer och mer majsmjöl och provar i allt möjligt Glad

Anmäl
2012-09-24 21:13 #3 av: [Aquelegia]

Åh tack äntligen vad jag väntat på receptet ^^

Anmäl
2012-09-26 16:20 #4 av: Hyrrokkin

Spännande med majsmjöl, det har jag aldrig testat. Vore kul att prova någon gång. :)

Anmäl
2012-11-09 09:54 #5 av: [Jasså]

En fundering bara: Det står salt i receptet, ska det vara en viss mängd i degen, eller är det flingsaltet som man strör över sist som menas?

Anmäl
2012-11-09 10:01 #6 av: DesK

#5 Det ska vara salt i degen, de flesta matbrödsrecept innehåller salt Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-09 11:10 #7 av: [Jasså]

Men hur mycket salt?

Anmäl
2012-11-09 11:12 #8 av: DesK

Cirka 1/2 matsked Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-09 11:17 #9 av: [Jasså]

Tackar.

Anmäl
2012-11-09 18:37 #10 av: MonisN

Ett bra utgångsmått för saltmängden i bröd är 20 gram per kilo mjöl.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-11-22 10:07 #11 av: [Aquelegia]

Undrar nu i utbakandets stund vad för majsmjöl detta receptet kräver ? Är det polenta som menas då? Har en sådan påse hemma finmalt för inte menas väl majsstärkelse?

Anmäl
2012-11-28 21:23 #12 av: Anterrabae

#11 Jag skulle tippa att det varken är polenta eller stärkelsen utan just majsmjöl. Risenta har majsmjöl, precis som de har ris- soja- och bovetemjöl med mera.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-28 21:26 #13 av: [Aquelegia]

#12 Tog finmalet polenta och funkade utmärkt blev spröda och baguettiga baguetter Glad Trots att jag inte kunde låta bli att smyga in rågmjölSkäms

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.