Världens lättaste bröd!
Och dessutom så gott att man blir tårögd! Hittade det här receptet, och bestämde mig för att prova.
Jag kan intyga att det dels är otroligt lätt att baka (jag är annars ingen mästare på bröd direkt), och att resultatet blir alldeles gudomligt! Smakar inte en gnutta jäst, skorpan är spröd och underbar, brödet är luftigt, lätt och saftigt. Rekommenderas!
(ber om ursäkt för min dåliga mobilbild, men jag orkar inte rota fram systemkameran - man tager vad man haver till hands )
Ser gott ut och receptet verkar bra! Biden är ju jättefin, så inget att be om ursäkt för
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag har, med mycket liten hjälp från mina föräldrar som också var alldeles lyriska över brödet, redan ätit upp hälften Får hoppas sambon kommer hem snart så han också hinner smaka!
Det ser mycket gott ut! Att baka med autolysmetoden som detta kallas, är ett enkelt och bra sätt att baka gott bröd på.
Här är en känd film gjord av New York Times.
Oh, detta måste jag testa!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
det var verkligen fantastiskt gott och lätt. Jag gjorde en variant med surdeg i också.
Så här snyggt blev det.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Oh vad fint Gjorde du det i en vanlig gryta? Skall testa det nästa gång, ser ju verkligen läckert ut när det blir så högt!
Ja, i järngrytan i ugnen.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag bakade mitt i en sån där stor gjutjärnshistoria, så det blev ganska platt och brett.. Mycket god skorpa, i och för sig
Tja, höjden kommer ju av hur stor deg jämfört med hur stor gryta. Har man stor gryta och liten deg kan det inte bli så högt.
jag bakade i en 3 liters gryta och hade en deg på 10 deciliter mjöl, 2deciliter vatten och 1 deciliter surdegsgrund.
Sen har jag förstått att det är viktigt med locket, och genomvarm gryta. Det tar visst en timma innan grytan är genomvarm i 250 grader.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ja, den är ju enorm! Jag vet inte vad det heter, men en sån som man har söndagssteken i
Edit: en sån här är det:
http://3.bp.blogspot.com/_a3sOtzKlfSk/TSmjTQvYd0I/AAAAAAAAA9g/_5I-9Z7B_Xk/s1600/P1090111.JPG
Kockumsgryta, heter det visst
Kockum är märket och det var den stora. jag tror den är på fem liter.
Man kan ha söndagssteken i min med, men inte fullt lika stor stek
Jag har en Kockum som rymmer en halvliter. Mycket behändigt när man ska laga en liten veggogryta till exempel.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
snygg gryta förresten!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här kommer en lättbakad och lite av samma typ utan grytan.
Testade detta i gårkväll och bakade i morse, bakade på endast durumvete. Det var gott, jag upptäckte sen att det stod på paketen att bakade man skulle man inte använda bara durumvete utan blanda med annat.
Det är i alla fall ett härligt sätt att baka.
Här kommer en lite härlig film också!
Jag har även bakat utan form i ugnen, jag har ingen bra form helt enkelt. Man slipper ju även göra rent formen.
Här är ett liknande recept på lättbakat långjäst bröd som jag testat. Jättegott!