2012-08-01 10:23 #0 av: [TrevorS]

Detta pajrecept kommer från komponering av lertavlorna som är 3762 år gamla "YBC 4644. 8958. 4648".

Ingredienser:
5 dl fyllning (kött, fågel eller kikärtor)
8 msk vinäger
400 g hårt växtfett (margarin eller smör) 
200 g gammalt bröd (dagen-efter man bakat brödet)
250 g mannagryn (men studering av ordet, borde det vara grovmald hirs)
1 lök
1 shalottenlök (ursprungligen Samidu, okänd lökart)
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
mynta efter smak
vatten

Gör så här:
Blanda ihop vinäger, fettet, smula ner brödet och mannagrynen och eventuellt lite vatten om detta behövs och knåda ihop, spara lite av degen och fyll resten i en pajform och grädda tills den fått fin färg. Finhacka fyllningen mixa lökarna, mynta och vatten och blanda med fyllningen och häll över blandningen. Platta ut degklumpen och lägg över och grädda tills den är klar.