Annons:
Etikettjästbröd
Läst 2105 ggr
[Vargöga]
2012-06-07 14:24

Formbröd med fibrer

Jag är väldigt förtjust i vitt bröd. Är uppväxt på dessa vita bröd så jag har svårt att äta rågbröd eller surdegsbröd. Men idag bakade jag en formfranska med 1/3 fullkornsgrahamsmjöl med extra fibrer i. Hoppas att det smakar bra sen.

Degen står på jäsning just nu så det blir en överraskning när brödet är klart.

Annons:
DesK
2012-06-07 18:39
#1

Kul! Glad Berätta gärna sen vad det smakade och lägg också in receptet Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Vargöga]
2012-06-07 18:46
#2

Det smakade annorlunda. Inte den där söta smaken från köpebröd. Helt okej faktiskt.

Recept:

50 gram jäst
5 deiliter fingervarmt vatten
1 tesked salt
11-12 deciliter vetemjöl varav 4 deciliter fullkornsmjöl

Jäs i 30-40 minuter. Knåda lätt och forma till bröd. Jäs i 30 minuter igen och sen pensla med vatten. In i botten på ugnen på 220-225 grader i cirka 30 minuter.

storost
2012-06-07 19:48
#3

Det låter jättebra! Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[Vargöga]
2012-06-07 20:34
#4

Tack. Skrattande

MonisN
2012-06-07 21:35
#5

Fullkorn av vete är jättegott i bröd. Jag har även bakat piroger med fullkornsvete. Det blir jättefin deg.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: