Formbröd med fibrer
Jag är väldigt förtjust i vitt bröd. Är uppväxt på dessa vita bröd så jag har svårt att äta rågbröd eller surdegsbröd. Men idag bakade jag en formfranska med 1/3 fullkornsgrahamsmjöl med extra fibrer i. Hoppas att det smakar bra sen.
Degen står på jäsning just nu så det blir en överraskning när brödet är klart.
Kul! Berätta gärna sen vad det smakade och lägg också in receptet
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det smakade annorlunda. Inte den där söta smaken från köpebröd. Helt okej faktiskt.
Recept:
50 gram jäst
5 deiliter fingervarmt vatten
1 tesked salt
11-12 deciliter vetemjöl varav 4 deciliter fullkornsmjöl
Jäs i 30-40 minuter. Knåda lätt och forma till bröd. Jäs i 30 minuter igen och sen pensla med vatten. In i botten på ugnen på 220-225 grader i cirka 30 minuter.
Det låter jättebra!
Vänliga hälsningar Stephan
Tack.
Fullkorn av vete är jättegott i bröd. Jag har även bakat piroger med fullkornsvete. Det blir jättefin deg.