Jästbröd

Formbröd med fibrer

2012-06-07 14:24 #0 av: [Vargöga]

Jag är väldigt förtjust i vitt bröd. Är uppväxt på dessa vita bröd så jag har svårt att äta rågbröd eller surdegsbröd. Men idag bakade jag en formfranska med 1/3 fullkornsgrahamsmjöl med extra fibrer i. Hoppas att det smakar bra sen.

Degen står på jäsning just nu så det blir en överraskning när brödet är klart.

Anmäl
2012-06-07 18:39 #1 av: DesK

Kul! Glad Berätta gärna sen vad det smakade och lägg också in receptet Glad

Désirée

Anmäl
2012-06-07 18:46 #2 av: [Vargöga]

Det smakade annorlunda. Inte den där söta smaken från köpebröd. Helt okej faktiskt.

Recept:

50 gram jäst
5 deiliter fingervarmt vatten
1 tesked salt
11-12 deciliter vetemjöl varav 4 deciliter fullkornsmjöl

Jäs i 30-40 minuter. Knåda lätt och forma till bröd. Jäs i 30 minuter igen och sen pensla med vatten. In i botten på ugnen på 220-225 grader i cirka 30 minuter.

Anmäl
2012-06-07 19:48 #3 av: storost

Det låter jättebra! Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2012-06-07 20:34 #4 av: [Vargöga]

Tack. Skrattande

Anmäl
2012-06-07 21:35 #5 av: MonisN

Fullkorn av vete är jättegott i bröd. Jag har även bakat piroger med fullkornsvete. Det blir jättefin deg.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.