Annons:
Etikettbakprat
Läst 3590 ggr
MonisN
5/16/12, 12:55 PM

Ättika tillsammans med surdeg?

Jag har hittat ett recept på grovt bröd som innehåller både öl, yoghurt och en skvätt ättika, men ingen surdeg. Nu undrar jag om det skulle funka att tillsätta rågsurdeg också när man har ättika i degen? Sen är jag inte säker på hur mycket man ska utesluta/tillsätta av vatten och mjöl om man tillsätter surdeg? Någon som vet?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
5/16/12, 2:21 PM
#1

Beträffande ättikan så använder jag den när jag bakar svartbröd och kavring tillsammans med surdeg, så det funkar, men brödet blir självklart mer syrligt. Angående surdegen så beror det främst på hur blöt din surdeg är.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
5/16/12, 3:10 PM
#2

Vad bra! Det ska bara vara 1 matsked ättika för att den ska ta fram rågsmaken. Suren är ungefär som en tjock våffelsmet. Jag tycker alltid det är svårt att beräkna mängden vatten och mjöl när man ska tillsätta eller dra ifrån när surdeg inte ingår i recept från början.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: