Bakprat

Ättika tillsammans med surdeg?

2012-05-16 12:55 #0 av: MonisN

Jag har hittat ett recept på grovt bröd som innehåller både öl, yoghurt och en skvätt ättika, men ingen surdeg. Nu undrar jag om det skulle funka att tillsätta rågsurdeg också när man har ättika i degen? Sen är jag inte säker på hur mycket man ska utesluta/tillsätta av vatten och mjöl om man tillsätter surdeg? Någon som vet?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-05-16 14:21 #1 av: DesK

Beträffande ättikan så använder jag den när jag bakar svartbröd och kavring tillsammans med surdeg, så det funkar, men brödet blir självklart mer syrligt. Angående surdegen så beror det främst på hur blöt din surdeg är.

Désirée

Anmäl
2012-05-16 15:10 #2 av: MonisN

Vad bra! Det ska bara vara 1 matsked ättika för att den ska ta fram rågsmaken. Suren är ungefär som en tjock våffelsmet. Jag tycker alltid det är svårt att beräkna mängden vatten och mjöl när man ska tillsätta eller dra ifrån när surdeg inte ingår i recept från början.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.