Råd & tips

Fyrkornskross - tips på recept?

2012-04-03 17:21 #0 av: Chieko

Jag köpte Saltå kvarns fyrkornskross igår, för jag hade för mig att jag bakat ett gott bröd på det tidigare. Då tror jag att receptet stod på påsen, men det gör det inte nu! Inte heller på hemsidan hittar jag det. Någon som detta recept sparat eller något annat som innehåller fyrnkornskross?

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-04-04 10:46 #1 av: DesK

Du kan egentligen tillsätta fyrkornskrosset till nästan vilken bröddeg du vill. Jag skulle dock alltid skålla krosset innan jag bakar med det. Klassisk svensk limpa kan du använda som grundrecept och då byta ut 1-2 deciliter av rågmjölet mot fyrkornskrosset. Allra bäst tycker jag att bröd med kross i blir när man bakar dem med surdeg, se ¤4 i tråden. Det går också fint att halvera hela det receptet.

Désirée

Anmäl
2012-04-09 10:56 #2 av: Chieko

Tack! Byter man bara rakt av, samma mängd kross som mjöl? Och mäter man då före eller efter man skållat? Före är min gissning men alltid bäst att kolla ;)

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-04-14 13:19 #3 av: DesK

Före är alltid bäst Glad

Désirée

Anmäl
2012-04-15 14:15 #4 av: Chieko

Jag bakade detta i onsdags, det blev mycket gott!!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-04-15 14:19 #5 av: DesK

Åh vad roligt! Glad Då vet du nu hur du kan anpassa ett recept efter vad du har hemma Glad

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.