Surdegsbröd

Hur räknar ni?!

2012-02-25 17:24 #0 av: Surah

HEj skulle vilja börja göra mina egna recept

men hur räknar ni?

 

till exempel om ni vill ha 1 kilo deg

hur mycket surdeg tar ni

hur mycket mjöl kontra västka?

räknar ni in surdegen i totala mängden eller räknar av ?

kollat på en massa sidor med får inte det att gå ihop

 

 

så snälla skriv enkelt hur ni gör

 

tack

Anmäl
2012-02-26 09:06 #1 av: DesK

När man gör recept måste man alltid räkna med precis allting som man använder, annars blir det fel. Receptet Klassisk svensk limpa ger dig lite idéer hur jag tänker när jag gör recept Glad

Désirée

Anmäl
2012-03-03 11:48 #2 av: storost

Det är inte lätt att svara på din fråga. Som DesK skriver, måste allt räknas in. Skulle du kunna skirva vilken mjöl du kommer att använda? Det är viktigt framför allt med vätskaandelen.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.