Annons:
Etikettsurdegsbröd
Läst 3612 ggr
[Mairah]
2/21/12, 1:38 PM

Semlor bakade på surdeg

Hörde på radion idag om någon som bakade semlor på surdeg. Det lät väldigt gott tyckte jag.

Är det någon som testat detta??

Annons:
DesK
2/21/12, 1:58 PM
#1

Det kan nog funka bra, jag ska testa att baka semlor på min vetesurdeg nån dag, återkommer med resultatet Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Mairah]
2/21/12, 2:01 PM
#2

# 1 Ja gör det. Väntar på ditt resultat FlörtGlad

Hubert.prp
2/23/12, 10:17 AM
#3

Semlor på surdeg kan nog bli goda, bara ingen får för sig att använda surdeg till fastlagsbullarna. Det tror jag skulle smaka konstigt.

[TrevorS]
2/24/12, 7:52 AM
#4

Det har jag bakat förra året, la upp en bild på senaste bakat, ska se om jag kan leta fram inlägget.

MonisN
2/24/12, 8:55 AM
#5

#3 Ska man ha surdeg i semlan så måste man baka bullen på surdegen. Var skulle man annars ha surdegen?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Gotlandsbagaren
3/5/12, 12:03 PM
#6

Jag har alltid surdeg i vetedegen numera. Det ger en härligt saftig bulle som dessutom smaakr fantastiskt.

Får man lov att länka till en blogg här kan jag bifoga recepten därifrån.

Annons:
DesK
3/5/12, 12:16 PM
#7

Det är klart att man får länka till en blogg här Glad Vi har även en länksamling där man får vara med. Länkbyten är alltid trevligt Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
3/5/12, 12:16 PM
#8

#6 Jag tror inte jag haft surdeg i mina vetedegar någon gång, men det är värt att prova.

Visst, länka på du baraGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Gotlandsbagaren
3/5/12, 12:34 PM
#9

Så här gick det iaf då jag gjorde semlorna.

Fördegen: http://gotlandsbagaren.blogspot.com/2012/02/fordegen-ar-igang.html

Färdiga semlebullar och fyllda vetebröd: http://gotlandsbagaren.blogspot.com/2012/02/semlebullarna-ar-fardiga.html

Och semlorna blev så här: http://gotlandsbagaren.blogspot.com/2012/02/fettisdag.html

MonisN
3/5/12, 1:46 PM
#10

Smarriga semlor! Jag kan tipsa om att ha en gnutta riven bittermandel också i mandelmassan, det blir en väldigt god mandelfyllning.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: