Annons:
Etikettbakprat
Läst 3148 ggr
[TrevorS]
2/10/12, 9:45 AM

Skållat vete är?

Vad är skållat vete och vad ger det för effekt i brödbakning? Skrattande

Annons:
DesK
2/10/12, 9:47 AM
#1

Jag gissar att det är vanligt vete som man har hällt kokande vätska över Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2/10/12, 10:03 AM
#2

De låter nog rätt, men vad ger det för effekt? Skrattande

DesK
2/10/12, 10:05 AM
#3

Förmodlign samma som när man skållar annat mjöl, brödet blir mindre smuligt och får bättre koncistens Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2/10/12, 10:33 AM
#4

Tackar. Då vet jag det. Skrattande

[snall]
2/11/12, 4:08 PM
#5

Det stämmer bra att man slår över kokande vatten över en del av vetemjölet. Nu för tiden så ångas mjölet oftast.

Upp till toppen
Annons: