Fibrex = äckligt?
Jag köpte hem den här för inte länge sedan. Testat att baka på den haft den i muffins och i ett bröd men de blev äckliga och man fick bitarna av fibrex i munnen. Står på paketet "Fibrex gör att alla bröd blir saftigare och håller sig färska längre". Testade även att göra färsbullar eftersom det stod att de gjorde "köttbullar" saftigare men de blev groteskt äckliga så jag fick kasta dem. Står på paketet "Till 1/2 kg färs tillsätter du 1/4 dl Fibrex plus 1/4 dl extra vatten". Testade även sista förslaget att ha det i müsli, men de bitarna var så långt ifrån goda.
Frågor som fortfarande jag inte fått svar på eller förstått.
Måste man mixa ner dem till ett pulver innan man använder det?
Måste den förvällas innan man använder den?
Låta den svälla i vätska innan man använder den?
Det står ju ingenting på paketet så man blir ju lite sne när det inte medföljer recept.
ha ha, jag slängde mitt paket för ett tag sen.
Bakade bullar med sånt i och de smakade pecka….
Skönt att det inte bara är jag som tycker det är äckligt! Frågade i butiken och de kände tydligen folk som använde detta och det blev så gott och toppen. Men tror det var mer för att man inte vill låta negativ om någon produkt man säljer.
Kanske borde kasta paketet också, tänkte se om någon annan hade något tips så man kanske hittar något som de är goda i.
Jag har några "bagerirecept med fiberex 595 och en del av dem skall svälla i vatten. Jag har nog inte testat något själv men här är receptet:
Fiberex-fralla
1000g Vatten
1500g vetemjöl special
80g Jäst
50g Fiberex
40g Salt
30g Margarin
20g Socker
30g Brödförbättrare tex nyponmjöl
Mia-maria snurror
1L vatten
150g Jäst
15g Salt
100g Margarin
1dl Sirap eller 140g Socker
75g fiberex
2 msk timjan
1900g vetemjöl
tillsätts efter gluten bildats
80g soltorkade tomater
100g fetaost
2 färska vitlöksklyftor
Rågruta
1000g vatten
40g fiberex
låt fiberexet svälla i vattnet
1200g vetemjöl
600g fint rågmjöl
2dl gil sirap
100g Jäst
50g margarin
30g Salt
20g Hjorthornssalt
25g rågflingor
10g kummin
3-5g fänkål
Desa är ju för bageri så det blir mer än ett bröd. Jag brukar väga bröden mellan 400 och 600. Så jag brukar lägga ihop alla ingredienser och sen dela på hur mycket jag vill att bröden skall väga och sen ta det talet och dela alla ingredienserna med det. Lite jobbigt men tyvärr så orkar jag inte omvandla alla själv. Hoppas du lyckas bättre med dom här
Hur länge ska de svälla i vattnet då? Eller är det 10 minuter som fiberhusk? Samma sak när man gör färs och berikar gröt som müsli att de ska blötläggas?
Jag rekommenderar att du alltid kör sönder Fibex i mixer eller matberedare.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#8. Låter bra, men hur länge ska de blötläggas?
Vet inte, men jag brukar alltid blötlägga sånt som ska blötläggas dagen innan jag bakar.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Aha, ska testa då, lägger jag lite nu kan jag ha i ikväll, blir det inte gott kastar jag nog paketet.
När vi har gjort det i bageriet skall det bara ligga en stund, kommer inte ihåg men jag skulle gissa på 10-15 min.
#12. Som fiberhusk då. Ska testa. tycker de borde vara lite mer klara på förpackningen bara.