Annons:
Etikettbakprat
Läst 13051 ggr
[TrevorS]
2011-11-26 16:25

Fibrex är?

Hittade ett glutenfritt recept, men vad är fibrex för något? Kan man ersätta detta med något annat? Vad ger de för effekt?

http://www.matklubben.se/recept/glutenfritt_potatisbroed_i_laangpanna_77370.html

Annons:
DesK
2011-11-26 18:02
#1

Matklubbens recept kan bara de som är medlemmar där läsa.

Fibrex är är en kostfiber tillverkad av sockerbetor. Läs mer på nordicsugar.com Glad Kan sannolikt ersättas av andra kostfibrer.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-11-26 18:05
#2

Funderar på majsmjöl om det skulle fungera. Skrattande

DesK
2011-11-26 18:06
#3

Nja det är ju rätt finmalet, Fibrex är mycket grovt Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-11-26 18:11
#4

Får se vad jag kan ersätta det med istället, såg kostfiber i affären var inte gratis direkt. Flört

DesK
2011-11-26 18:18
#5

Nej det är inte gratis, men det är rätt drygt GladPofiber kan kanske vara ett alternativ, det är glutenfritt enligt Sempers sida Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-11-26 18:22
#6

Ska kolla in det, stod bara fiber av potatis! Skrattande Tackar.

Annons:
Anterrabae
2011-11-28 23:59
#7

Pofiber eller fiberhust har samma egenskaper. man har fibrex i som komplement till husk eller pofiber för att binda mer vätska. De sväller precis som husken.

Fibrex blir inte lika geleigt som Husk, men i brödbak har de liknande egenskaper.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-29 08:33
#8

Aha, så inte så gelebildande utan bara bindande av mer vätska. Hänger med bättre då, köpte faktiskt fiberhusk för 10 kr en påse, får se vad jag bakar på den. Skrattande

Upp till toppen
Annons: