Glutenfria bovetebaguetter - Recept
Ingredienser:
4 deciliter bovetemjöl
1 deciliter rismjöl
4 deciliter vatten
3 gram jäst
1 tesked sirap
1 tesked salt
0,5 tesked fiberhusk
Gör så här:
Blanda ihop vattnet och fiberhusken och låt stå i 10 minuter. Rör ner resten av ingredienserna till en smet, gärna med elvisp med vanliga visparna, inte knådarna då detta är mer som en smet än deg. Täck över bunken med plastfolie och låt stå under natten. Värm ugnen till 275°C. Häll försiktigt ut smeten utan att pressa ihop den på bakbordet som är smulat med majsmjöl eller bovetemjöl, pudra gärna över lite också. Dela på den i 4 längder och lägg ut på en plåt och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i cirka 20 minuter, släng gärna in en halv deciliter kallt vatten under plåten. När baguetterna är klara bör de ligga i minst 6 timmar på galler, gärna en hel dag.
De ser jättegotda ut!
3 gram jäst, är det torr eller färsk? Det blir ju lite olika eftersom torrjästen är lättare.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det är vanlig jäst, torrjäst är det 1½-2 gram. Bör som sagt vila i 6 timmar efter gräddningen. riktigt goda!
Ska genast sätta en deg som får jäsa över dagen. Gräddas på kvällen och vilar på nätten.. Eller något sånt.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ja det är en bra ide, de kan ju värmas i ugnen också på morgonen! Dock lyfter de sig inte så jättemycket, jag delade dem och la på lite pålägg och la på andra halvan, gick lika bra med dessa. Blev inte så skarp smak av bovete heller!
Trevligt!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade