Glutenfria recept

Havrescones - recept

2011-11-12 11:59 #0 av: [TrevorS]

Glutenfria havrescones. De var riktigt goda! Skrattande

Ingredienser:
2 deciliter varmt vatten
2 deciliter havregryn
0,5 tesked fiberhusk
0,5 teskedar salt
0,5 tesked bakpulver

Gör så här:
Blanda havregryn och fiberhusk och slå över vattnet och rör med slickepott tills det blir en grötig massa. Rör tills den börjar att svalna och tillsätt då salt och bakpulvret och rör runt. Ställ in blandningen i kylen i 10 minuter. Under tiden värm upp ugnen till 200°C. Klicka ut till 4 bitar på bakplåtspapper, grädda i cirka 30-45 minuter, låt svalna helt.

Anmäl
2011-11-16 21:42 #1 av: Anterrabae

Åh, här har vi kvällens fika ser jag. Startar direkt!

Tack! Kyss

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-16 22:55 #2 av: [TrevorS]

Tycker jag, de ska svalna helt då de annars kan bli kladdiga i mitten. Bakade det här när jag var yngre, hade en kompis som inte tålde mjöl så gjorde vi dessa. Skrattande

Anmäl
2011-11-16 22:57 #3 av: Anterrabae

Jo att de var kladdiga i mitten märkte jag, trodde det berodde på att de inte var klara, så jag rostade dem klara i stekpannan Flört Varma och okladdiga.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-16 23:05 #4 av: [TrevorS]

Kan nog vara inne ett bra tag till, undrar om man inte kan öka temperaturen något? Skrattande Men visst är de goda! Glad

Anmäl
2011-11-17 00:59 #5 av: Anterrabae

Jättegoda, och de blev riktigt bra när man torrostade dem i stekpannan, så de fick ett lite frasigt inkråm på ytan och mjuka och nybakade på insidan.

Med honung på eller med ost Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-02-09 16:58 #6 av: dcos

Dags att prova igen :)

Jag VILL ha macka. NU! Men jag mår dåligt på alla sädesslag utom havre nu :\

Anmäl
2013-02-09 21:35 #7 av: [TrevorS]

Vill säga att jag testat och fått den lite "kletig" i mitten ibland, det är bara att göra som Ida gjorde, dela och steka i en stekpanna i någon minut.

Anmäl
2013-02-15 14:32 #8 av: [yodhe]


Jag gör en variant av detta med rågsikt och rågmjöl.

och då har jag 250 grader ugn, cirka 20 minuter, det blir fantastiskt.

Ska pröva detta också.

TackGlad

Anmäl
2013-02-15 14:56 #9 av: [TrevorS]

Är det inte vete i rågsikt? Rågmjöl innehåller väl gluten också?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.