Glutenfria Matmuffins - Recept
Ingredienser:
¼ deciliter hackad färsk rosmarin
2 teskedar rivet citronskal
2 deciliter polenta
2 teskedar bakpulver
¾ tesked malen kryddpeppar eller svartpeppar
¼ tesked salt
4 deciliter vatten
2 matskedar potatismjöl eller majsstärkelse
¾ deciliter olivolja
¾ deciliter pumpamos eller potatismos
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i 10 minuter. Rör runt innan du häller upp dem i formarna. Grädda i 18-20 minuter. Gör ett test med en tandpetare för att se att de är klara.
Man ska kunna göra i en panna, då gräddas 45-50 minuter. Förvaras efter de svalnat i en lufttät behållare, klarar sig i rumstemperatur upp till 2 dagar (rekomenderar ej rötmånad att stå så länge!)
Åh, låter jättegott! Måste testas! Jag bokmärker så jag hittar tillbaka.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Receptet är något i "orginal", den heter något helt annat, men det är en matmuffins med polenta i.
Polenta är BRA!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Till det mesta, känns fortfarande som man blivit "frälst" (väldigt fel ord men känns så i alla fall). Polenta är bra till så mycket, från att göra ost, baka bröd, plättar, göra korv på och liknande.