Råd & tips

Våga äta? Fort hjälp

2011-10-12 10:55 #0 av: [TrevorS]

Jag brukar göra vanligt deg på vetemjöl och sedan lägga in i kylen i plastpåsar och låta den vara där 2-4 dagar som många pizzabagare gör.

Men nu gjorde jag en deg på rågmjöl och vetemjöl för 2 dagar sedan, den luktar precis som surdegsdegen och smakar precis som surdegsdegen. Vågar man baka och äta? Jag har bakat ut och gjort pizza på den, men blev lite nojjig nu när de är klara.

Anmäl
2011-10-12 13:57 #1 av: DesK

Klart att du kan äta den! Det är rågmjölet som gör att det luktar surdeg om din deg Glad

Désirée

Anmäl
2011-10-12 14:53 #2 av: [TrevorS]

Ah, toppen, då värmer jag på pizzan och äter. Skrattande

Anmäl
2011-10-12 19:01 #3 av: MonisN

Berätta gärna vad det smakade!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-10-13 08:43 #4 av: [TrevorS]

Den var en liten smellis men den blev riktigt god, påminde väldigt mycket om surdegspizzan som jag brukar baka. Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.