Vetebröd, kakor och söta bakverk

Jordnötsknäck - recept

2011-09-25 23:19 #0 av: Anterrabae

1deciliter strösocker
1 deciliter valfri grädde, jag tog soya
0,5 deciliter mörk sirap
0,5 deciliter agavesirap

(normalt brukar jag göra på bara mörk sirap, eller med ljus sirap och mörkt muskavadosocker istället för strösocker, gillar att det blir mer smak och dessutom vill jag göra åt med agavesirapen så det inte märks så mycket, då jag inte tycker om den.)

Nå, koka socker, sirap och grädde cirka 20-30 minuter, till en temperatur av 123-125 grader.

Häll knäcksmeten i en värmetålig form, jag tog en pajform av silikon. Strö saltade jordnötter jämt över /i smeten och låt svalna, och stelna till hälften, eller nästan helt. Skär /klipp små sega godisbitar och NJUT!

Jag ska försöka lägga upp bild nästa gång jag gör det, nu hann den ta slut innan jag kom på tanken. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-25 23:20 #1 av: Anterrabae

Nu vet jag inte om det går som kaka/söta bakverk (vetebröd är det INTE Skrattande) eller möjligtvis övrigt. Placera om, om det behövs.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-26 08:20 #2 av: DesK

Jag tycker receptet passar bra här! Man kan ju käka knäcken till kaffe Skrattande

Désirée

Anmäl
2011-09-26 10:14 #3 av: Anterrabae

Japp det var lite så jag tänkte, Sen har vi ju mer godis i denna tråden också.

Knäck till kaffet är grymt gott!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.