Bakprat

Pinnbröd

2011-08-21 10:27 #0 av: [WX5]

Någon som har ett enkelt och gott recept på pinnbröd som man sedan grillar över öppen eld?

Tack på förhand.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-08-21 10:31 #1 av: Mitralis

Jag sätter en tå här så att jag får se svaret Glad 

Anmäl
2011-08-21 10:49 #2 av: DesK

Det snabbaste är att göra en sconesdeg, men man kan också göra en enkel pizzadeg Glad Sconesdegen är ju lite lösare och kortare i koncistensen, medan pizzadegen är mer elastisk och smidig. Jag har med gott resultat gjort pinnbröd av båda typerna av deg Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-21 10:57 #3 av: [WX5]

Åh tack. Jag skall testa dom.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-08-21 11:26 #4 av: DesK

Glömde säga ovan, båda degarna kan göras flera timmar i förväg och förvaras i bunke med lock i kylen Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-21 16:29 #5 av: [WX5]

Oj okej. Bra att veta. :D

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-08-21 19:10 #6 av: Mitralis

Jag har lite bekymmer med vilka pinnar man ska använda Obestämd

Anmäl
2011-08-21 19:15 #7 av: DesK

Mitralis man kan använda vilka någorlunda rena och skalade pinnar som helst som man kan hitta i naturen. Grillspett av alla de slag är väl lite för tunna tyvärr

Désirée

Anmäl
2011-08-21 19:28 #8 av: Mitralis

Misstänkte att det var det som gällde Glad

Anmäl
2011-08-21 19:41 #9 av: DesK

Man måste inte skala pinnarna, man kan ju tvätta dem i lite kallt vatten bara Flört

Désirée

Anmäl
2011-08-21 19:42 #10 av: Mitralis

Glad

Anmäl
2011-08-22 22:27 #11 av: MonisN

Det finns en annan tråd här som tog upp pinnbröd. Det finns även ett receptet där.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-29 23:21 #12 av: zissi

Jag tror inte ens vi brukar tvätta våra pinnar. Gnor av dem lite med en servett bara.

Här en bild på lite olika sätt att göra pinnbröd på. Ibland har vi en smörklick med oss och brer på pinnbrödet och ibland virar degen runt korven som ett korvbröd. Mums så gott det är!

Anmäl
2011-08-30 09:04 #13 av: Mitralis

#12 Smart Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.