Bakprat

Self-raising flour

2011-07-25 15:09 #0 av: MonisN

I vissa engelska och amerikanska recept används self-raising flour, alltså mjöl där bakpulver redan är tillsatt i mjölet. Någon som vet hur man kan ersätta detta mjölet med svenska produkter och proportioner?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-25 16:55 #1 av: storost

Jag såg det här mjölet i Australien och blandningen skilljer sig lite från tillverkare till tillverkare. Men ungefär är det mellan 3 till 4 tesked bakpulver till 5 deciliter vetemjöl.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-25 17:01 #2 av: MonisN

Åh tack Stephan! Jag har många gånger undrat över detta och alltid avstått frän recept som innehåller self-raising. Nu kan jag baka demSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-25 17:03 #3 av: storost

Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-25 17:25 #4 av: DesK

Det finns ett sånt mjöl här i Sverige - Extra fint vetemjöl Glad

Désirée

Anmäl
2011-07-25 20:57 #5 av: MonisN

#4 Är det bakpulver i det Förvånad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-25 20:59 #6 av: DesK

Japp kolla på Kungsörnens hemsida Glad Man behöver inte gå över ån efter vatten Flört

Désirée

Anmäl
2011-07-25 21:09 #7 av: MonisN

Jag som bara trodde det mjölet var extra finmalet.  Det var toppen ju när man vill baka efter utländska recept om det är likvärdigt Skrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-25 22:50 #8 av: storost

När jag läser innehållsförteckningen, då skulle vilja blanda det själv. Hittade hos Willys en vetekärnmjöl som är jätte finmalen och då är det enkelt att göra det själv i den mängden som man behöver ha.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-25 22:54 #9 av: MonisN

Jag läste precis också innehållet, och tänkte samma sak. Mycket tillsatser var det!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-26 07:30 #10 av: DesK

Jag köpte det em gång när det precis kommit ut på marknaden, visst det funkade att baka småkakor på, men jag bakar ytterst sällan småkakor, så för min del är det också bättre att blanda mjölet själv Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.