2011-06-24 20:54 #0 av: Anterrabae

Detta var en favoritkaka när vi tålde ägg och mjöl.. Nu försöker vi få den att funka utan dessa.
Såhär gjorde jag:
2 teskedar NoEgg vispas med
4 matskedar Vatten Därefter tillsattes
2 deciliter strösocker. Vispa ihop detta pösigt.
Tillsätt därefter
1 deciliter mjölmix och 1 deciliter Majsstärkelse (nästa gång tar jag nog bara majsmjöl eller stärkelse, och skippar mjölmixen)
3 teskedar bakpulver
1 tesked vaniljsocker och
1 deciliter vatten. Vispar ihop smeten och häller därefter i 50 gram smält smör.

Sen häller jag smeten i en form och gräddar i ugnen på 200 grader i en halvtimma.

Under tiden kakan gräddas blandar jag 75 gram smör med 1 decliter strösocker och 3 teskedar vaniljsocker i en kastrull. Smälter ihop ingredienserna och låter dem koka ihop en stund. Normalt ska sedan en äggula röras ner för att krämen ska tjockna. Eftersom vi nu inte tål detta så mixade jag istället 2 deciliter jord- och cashewnötter till grovt mjöl/fint kross som jag blandade i smör-sockersmeten.

När kakan var klar i ugnen bredde jag ut nötsmeten över kakan och lät den svalna något innan servering.